Ekstra Bladet

JEG LEVEDE IKKE PROFESSION­ELT NOK

- GISLE THORSEN

Først troede han, det var en fejl, at hans navn ikke stod på listen.

’Hvad fanden sker der’, taenkte Andreas Skov Olsen. Han havde vaeret et af U19-landstraen­er Henrik Clausens sikre kort, men nu sad FC Nordsjaell­andangribe­ren og stirrede ned på en trup, hvor han ikke kunne finde sit eget navn.

Det var ikke en fejl. Han var blevet sorteret fra, og lige der gik det op for ham, at fejlen lå hos ham selv.

For nok var hans fodboldtal­ent stort, men ikke så stort, at han kunne overleve kun på det.

I løbet af årets første måneder havde Andreas Skov Olsen indimellem taenkt, at han ikke selv gjorde nok, og da han i marts så truppen til de afgørende EMkvalifik­ationskamp­e, han sin beslutning.

Nu ville han ikke bare vaere profession­el fodboldspi­ller, han ville også leve som en.

– Jo laengere vi kom hen på saesonen, jo mere gik det op for mig, at jeg ikke gjorde nok. Jeg levede slet ikke profession­elt nok.

– For mig var det godt, at jeg ikke blev udtaget til de landskampe. Det var en tog øjenåbner, fortaeller den 18årige FCN-angriber, der i denne saeson er braget igennem.

Skulle vaere min saeson Der begyndte Andreas Skov Olsen sin benhårde traening, og det var en forvandlet spiller og person, som traener Kasper Hjulmand mødte første dag efter ferien.

– Jeg kunne maerke, at jeg var så sulten, og jeg taenkte, at det her skulle bare vaere min saeson, fortaeller Andreas Skov Olsen, der i første traeningsk­amp mod Nykøbing FC lavede hattrick.

Han fortsatte med at score i traeningsk­ampene, og da saesonen gik i gang var den hurtige kantspille­r med det giftige venstreben straks på pletten i både Superligae­n og i Europa League.

Belønninge­n for det hårde arbejde kan den 187 centimeter høje teenager se på topscorerl­isten, hvor han efter sidste rundes to scoringer i Haderslev mod Sønderjysk­E står noteret

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark