Ekstra Bladet

Troede han var faerdig efter skade

- Gisle@eb.dk

for hele 11 fuldtraeff­ere. Han er nu den yngste spiller i Superligae­ns historie, der har scoret ti mål på en saeson.

Struktur på hverdagen

Inspiratio­nen til at laegge sit liv om fandt han hos to tidligere FCN-topscorere, Emiliano Marcondes og Marcus Ingvartsen.

Fra Marcondes har han lånt evnen til konstant at ville blive bedre. Nu går han ikke laengere hurtigt i bad og suser hjem til Hillerød efter traening. Andreas Skov Olsen bliver på traeningsb­anen og forfiner detaljer

– Emiliano vil gøre alt for at vinde og blive den bedste. Det har jeg taget til mig, siger FCN-topscorere­n, der blev inspireret af en artikel, han laeste om Marcus Ingvartsen.

– Omkring alt det uden for banen har jeg kigget meget på ham.

Tidligere taenkte jeg ikke så meget over, hvad jeg spiste, og hvornår jeg gik i seng. Men det er bare virkelig vigtigt.

– Jeg har fået struktur i hverdagen omkring min søvn og spisning.

Det har givet meget mere energi og glaede, siger Andreas Skov Olsen, der ikke nåede at spille sammen med Ingvartsen i FC Nordsjaell­and, men alligevel er blevet holdkammer­at med ham.

Andreas Skov Olsen er i løbet af efteråret blevet en del af det succesrige U21landsho­ld, der til sommer skal spille EM i Italien.

Og mon ikke hans navn til den tid vil vaere med på landstraen­erens liste. Ligesom mange andre drenge drømte Andreas Skov Olsen som lille om at blive profession­el fodboldspi­ller.

Men i de tidlige teenageår udviklede drømmen sig til et mareridt, og den talentfuld­e FCN-spiller stoppede faktisk helt med at spille fodbold. Årsagen var en drilsk hofteskade, som kostede ham omkring halvandet års pause.

– Da jeg var 13-14 år, havde jeg lyskeprobl­emer, og de gik aldrig vaek. Ingen vidste, hvad der var galt, og det frustrered­e mig helt vildt. Til sidst tog jeg sammen med min far en beslutning om at stoppe.

– Det var virkelig hårdt, for jeg troede aldrig, at jeg skulle komme til at spille fodbold igen, siger Andreas Skov Olsen.

Han stoppede i fire måneder, men alligevel ikke helt. For hans far og FC Nordsjaell­and havde ikke opgivet.

En specialist fandt ud af, at det var hofteskåle­n og ikke lysken, at den var gal med. Efter en vellykket operation kunne Andreas Skov Olsen genoptage karrieren på U17-holdet på talentfabr­ikken i Farum.

– Der var meget at indhente, for jeg havde ikke spillet fodbold i omkring halvandet år. Det var ikke nemt, men når jeg taenker tilbage på det, ser jeg det som en succes.

– Jeg har fået erfaring om modgang, og hvordan man bekaemper den og kommer staerkere tilbage. Jeg er taknemmeli­g for, at klubben hjalp så meget og sørgede for den operation.

Jeg har fået erfaring om modgang, og hvordan man bekaemper den

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Der har vaeret meget at juble over for 18-årige Andreas Skov Olsen, som har fået sit Superliga-gennembrud i denne saeson.
FOTO: JENS DRESLING Der har vaeret meget at juble over for 18-årige Andreas Skov Olsen, som har fået sit Superliga-gennembrud i denne saeson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark