Ekstra Bladet

Hun startede som målmand

-

Livet består ofte af en raekke vilkårligh­eder, og sådan er det naturligvi­s også med Mette Tranborg, der blev håndboldsp­iller ved et rent tilfaelde. Familien består nemlig ikke af ’harpikstos­ser’.

Der var nogle piger fra min klasse, der gik til håndbold. Så prøvede jeg, og det var sjovt

– Det er jeg herligt befriet for. Min mellemste storesøste­r har gået til håndbold, men ellers er der ingen, der har haft noget med håndbold at gøre.

– Jeg begyndte kun, fordi mine foraeldre sagde: Du SKAL gå til et eller andet med noget faellesska­b, hvor du bruger din krop. Der var nogle piger fra min klasse, der gik til håndbold. Så prøvede jeg, og det var sjovt, fortaeller hun.

Ung og garvet

Mette Tranborg var dengang en – høj – otteårig, der røg på kassen som målmand.

– Jeg stod på mål et par år, men så fandt de ud af, at jeg var venstrehån­det og smed mig ud på højre fløj. Jeg var større end de andre. Jeg fik en god fysik rimeligt tidligt og blev højere og højere, og så endte jeg på højre back.

Resten er historie. Mette Tranborg er en ’garvet’ 22-årig, der spillede ligahåndbo­ld på dispensati­on allerede som 16-årig, debuterede på landsholde­t som 18-årig og i 2014 som reserve blev fløjet til EM i Ungarn – dog uden at blive brugt.

Hun laeser til fysioterap­eut på deltid og har netop i dette efterår vaeret i praktik i efteråret.

Naeste opgave bliver Rusland. Den skal afleveres cirka klokken 19.30 i aften ...

 ?? ?? Allerede som teenager var Mette Tranborg med i toppen af dansk håndbold – på dispensati­on!
Allerede som teenager var Mette Tranborg med i toppen af dansk håndbold – på dispensati­on!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark