Ekstra Bladet

Erik Veje havde enormt stor betydning

-

Håndbold-ikonet Erik Veje Rasmussen, der i dag er cheftraene­r i Århus Håndbold, har en stor andel i, at Mette Tranborg pludselig så sig selv som talentfuld håndboldsp­iller.

– Jeg var gode venner med hans datter Mathilde, og han begyndte så at traene os i VRI. Stille og roligt begyndte han at fortaelle mig, at han syntes, jeg var god – at det godt kunne blive til noget, fortaeller Mette Tranborg.

– Dengang taenkte jeg bare: Ja ja … Jeg spillede jo bare, havde det sjovt og tog det slet ikke ind. Når jeg løb og konditions­traenede, var der ikke noget specielt formål, det kom bare af lyst og indefra.

Alle begår fejl

– Det var virkelig godt. Erik Veje var en helt vildt god traener for os, fordi han var så god til at sige: Bare spil! Når man er pige og spiller U12 og U14, så kan man godt gå rigtigt meget op i alle de fejl, man laver. Man tør ikke skyde og taenker. Åh nej!

– Men han var god til sige: Bare spil, skyd og gør det, du er god til. Lad vaere med at taenke så meget over, hvad du laver af fejl, for dem begår vi sgu alle sammen.

– Er det noget, piger gør mere end drenge i den alder?

– Det tror helt sikkert. De fejlfinder og taenker meget mere, end drenge gør. Specielt i den alder – men nok også generelt, ha-ha.

– Så Erik Veje skal have et flueben?

– Ja, det vil jeg sige. Han har haft rimeligt stor betydning for, at jeg blev ved med at spille håndbold.

– Det var en god start på en håndboldka­rriere. Jeg havde ham tre-fire år, så vidt jeg husker.

– Det var netop i den periode, hvor mange falder fra, fordi så meget andet begynder at blive sjovt, fortaeller hun.

Han var god til sige: Bare spil, skyd og gør det, du er god til. Lad vaere med at taenke så meget

 ??  ?? Erik Veje Rasmussen pressede og opmuntrede Mette Tranborg.
Erik Veje Rasmussen pressede og opmuntrede Mette Tranborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark