Ekstra Bladet

AV AV Zorniger!

- NÅR EN TRAENER ’FUCK YOU’ I LIGE NETOP BRØNDBY DER ER DOG NU STÅR BRØNDBY TIL GENGAELD SLIDER HVOR LAENGE KAN TINGENE KAN OGSÅ MEN ZORNIGER SKAL

har vundet 2-1 på udebane, falder der normalt en highfive og en hyldest af blandt de medrejsend­e fans.

Sådan var det bare ikke, da Alexander Zorniger efter sejren over Vejle i går skulle hilse på Brøndbys fans.

En ophedet diskussion, masser af faegtende arme og sammenbidt­e ansigter i mødet mellem fans og traener. Voldsomt og usaedvanli­gt.

og ’ingen over klubben’, råbte de angiveligt til den tyske traener – og grunden var ikke til at tage fejl af: En startopsti­lling uden danskere og ikke mindst et udfald mod talentudvi­klings-programmet Masterclas­s og dets leder, Kim Vilfort, var det benzin, der for alvor taendte Brøndby-bålet.

Til det er bare at sige: AV, Zorniger!

kan et anstrengt forhold til fangruppen få store konsekvens­er – og det er ikke den fjende, Alexander Zorniger ønsker sig.

Få steder har en fangrupper­ing så meget at skulle have sagt som i Brøndby.

Når det er sagt, så skal Brøndbys fans også taenke sig om. De har lov at mene lige praecis, hvad de vil, og de skal nok stadig vaere der den dag, Alexander Zorniger er fløjet videre.

bare én ting at sige: Få traenere har haft så stor og umiddelbar effekt i Superligae­n som Alexander Zorniger.

Med en helt ny og kraevende spillestil samt en benhård ledelsesst­il har han flyttet Brøndby et sted hen, hvor klubben ikke har vaeret i mange år.

med fire sejre i traek, og selvom FCK og FCM er stukket ud over guldsteppe­rne, så ligger Zornigers mandskab trods alt lunt i kampen om en top seks-placering.

Med den resultatma­essige formfremga­ng in mente har Alexzander Zorniger altså ingen umiddelbar­e problemer på den front, selvom Brøndby er for langt efter rivalerne.

Et er pointene, men spillet på banen og kvaliteten i truppen er heller ikke på FC København og FC Midtjyllan­ds niveau.

Alexander Zorniger åbenlyst på sine omgivelser med sin meget kontante og ligefremme stil. Det gaelder i relation til spillere, ledelse og altså nu også fans.

det holde? Ja, når Brøndby har valgt Alexander Zorniger som cheftraene­r, så skal de selvfølgel­ig give ham et passende albuerum og plads til at vaere den type han er. Som når han efter kampen mod Vejle svarer, at han er elsket af 90 procent af Brøndbys fans og det er fint for ham – og at han i øvrigt ikke har brug for at ’please’ ledelse, spillere og fans.

Fair nok, men det saetter også Zornigers tyske røv i klaskehøjd­e!

blive så konfliktfy­ldte og kantede, at Alexander Zorniger ødelaegger mere, end han bygger op på den lange bane.

Der er vi langtfra endnu – og det gaelder stadig, at den staerkeste enkelt-ansaettels­e, Brøndby har gjort i årevis, netop er Alexander Zorniger.

Det ved flertallet af Brøndbys fans da også, så indtil videre – og hvis ikke Zorniger tramper mere rundt i Brøndby-butikken – så er det formentlig ikke en protestbøl­ge, der vil få vind i sejlene.

I lige netop Brøndby kan et anstrengt forhold til fangruppen få store konsekvens­er – og det er ikke den fjende, Alexander Zorniger ønsker sig

også vide én ting: Han har ikke brug for at grave endnu større kløfter mellem sig selv og Brøndbys staerke fangruppe. at igen beviser sig som en mester-motivator på flotteste vis. Hans mandskab blev revet rundt og tabte 6-1 til FCK, men Henriksen får alligevel genrejst sit Horsens-hold til en fornem 4-2-sejr i Aalborg. Rygrad og gejst fra traeneren tryllet ud til sidste nervebane hos spillerne. Staerkt!

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? En hård banan Alexander Zorniger stiller store krav til alle, han kommer i naerheden af som traener i Brøndby, og han er åbenbart ikke bange for at laegge sig ud med nogen – heller ikke de kraevende fans.
FOTO: JENS DRESLING En hård banan Alexander Zorniger stiller store krav til alle, han kommer i naerheden af som traener i Brøndby, og han er åbenbart ikke bange for at laegge sig ud med nogen – heller ikke de kraevende fans.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark