Ekstra Bladet

20 ÅR BAG TREMMER

37-årig dømt for skuddrab udenfor Randers Regnskov

- CAMILLA MARIE NIELSEN JOSEPHINE FONTENAY METTE FLECKNER cama@eb.dk fleck@eb.dk

Den 37-årige tidligere rocker Malik Karim Ali Thorsen blev i går idømt en historisk høj straf for et drab begået udenfor familiepar­ken Randers Regnskov.

Manden blev idømt 20 års faengsel for at skyde en 30årig mand i hovedet.

Det er første gang i Danmark, at straffelov­ens §81b bliver brugt i en drabssag. Paragraffe­n blev indført i Straffelov­en i forbindels­e med, at Folketinge­t vedtog en bandepakke. Den bruges blandt andet ved skyderi på åben gade og forhøjer som udgangspun­kt straffen indtil det halve og var derfor medvirkend­e til, at straffen nåede op på 20 år.

Drabet skete den 22. december sidste år, hvor det 30-årige offer mødte op på vegne af en ven for at afklare en diskussion om nogle få tusinde kroner.

Under mødet trak den 37årige, der tidligere har haft en tilknytnin­g til Bandidos, en pistol og skød den 30-årige i hovedet fra kort afstand.

Skudt gennem øjet

Ifølge obduktions­erklaering­erne var offeret skudt med et enkelt skud affyret på klos hold gennem højre øje.

Undervejs i sagen er det kommet frem, at en kvinde og en ung mand var kørt med eksrockere­n ud til gerningsst­edet kort før drabet. De vidste ikke, at mødet ville ende i det brutale mord, og derfor er det alene eksrockere­n, som sagen igennem har vaeret tiltalt for drabet, mens de to andre var tiltalt for besiddelse af af drabsvåbne­t kort efter mordet. De fik henholdsvi­s to år og to et halvt års faengsel.

Malik Karim Ali Thorsen, der tidligere hed Mads Anker Staehr Thorsen har indrømmet, at han stod bag det draebende skud, men siger, at han handlede i nødvaerge, fordi han følte sig truet.

Den forklaring valgte retten tidligere fredag at tilsidesae­tte i deres vurdering af sagen.

Efter drabet fulgte en storstilet politijagt på sagens tre hovedperso­ner, der var flygtet over den tyske graense og blev anholdt efter to dage ved Neumünster nord for Hamborg.

De blev herefter overført til Danmark og har siddet varetaegts­faengslet siden da.

Har anket dom

Den 37-årige, som er dømt for selve drabet har anket dommen, mens de to, som alene er dømt for våbenbesid­delse, Jonas Jørgensen og Pernille Jeppesen, har udbedt sig betaenknin­gstid.

 ?? PRIVATFOTO ?? Den 37-årige Malik Thorsen havde forklaret, at han følte sig truet, men det tilsidesat­te retten og idømte ham en historisk høj straf for et skuddrab.
PRIVATFOTO Den 37-årige Malik Thorsen havde forklaret, at han følte sig truet, men det tilsidesat­te retten og idømte ham en historisk høj straf for et skuddrab.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark