Ekstra Bladet

DE UDSATTE HOLDES NEDE I FATTIGDOM

-

13. december sendte DR tv-debatten ’Gør folket oprør?’ som handlede om den ulighed, der er i samfundet, og om de gule veste, som er på gaderne i Frankrig for at demonstrer­e.

En af grundene til disse demonstrat­ioner er stigende boligprise­r i de store byer, madpriser, priser på tøj og så videre. Samtidig med at de, der kun tjener mindsteløn eller er på pension, ikke kan få det til at løbe rundt. Antallet af fattige og hjemløse er steget i Danmark, og det vaerste er, at de fattige bliver fattigere.

I Frankrig valgte de at haeve mindsteløn­nen med 100 euro, og i Danmark har VLAK- regeringen sammen med DF valgt at give folkepensi­onister en smule mere at leve af. Men når man ser, hvor lidt folkepensi­onister har fået, så bliver man sur. Fordi det, VLAK- regeringen og DF gør, er som i Frankrig at tage røven åbenlyst på pensionist­erne, og det er usmageligt.

Det er trods alt borgere, som har vaeret på arbejdsmar­kedet hele livet og knoklet røven ud af bukserne.

Jeg mener, at borgere, som modtager dagpenge, folkepensi­on, førtidspen­sion, integratio­nsydelse, kontanthja­elp, mindsteløn og SU, traenger til at få flere penge at leve af. Det vil vaere fair over for disse borgere, da de er blevet snydt i en hel del år, samtidig med at der er givet skattelett­elser til de rigeste over flere omgange.

Folk mister troen på demokratie­t, når det år efter år er udsatte borgere i samfundet, der bliver holdt nede i fattigdom.

Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Det vaerste er, at de fattige bliver fattigere

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? ’De gule veste’ demonstrer­er i Frankrig mod forringede levevilkår. I Danmark spises folkepensi­onisterne af med småpenge.
FOTO: JACOB EHRBAHN ’De gule veste’ demonstrer­er i Frankrig mod forringede levevilkår. I Danmark spises folkepensi­onisterne af med småpenge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark