Ekstra Bladet

’NOGLE ER SVAERERE AT UNDVAERE END ANDRE’

SUPERLIGA-T R A ENERE PÅ VIPPEN: Flere Superliga-klub berkan skifte ud på c heft r a enerposten­i vinterpaus­en

-

har afgjort NÅR AGF OG HOBRO mandagskam­pen imellem sig, går Superligae­n på vinterferi­e. Det betyder selvfølgel­ig, at vi skal undvaere fodbold fra den hjemlige andedam i nogle måneder, men det betyder også, at der kommer til at ske aendringer i persongall­eriet i klubberne.

Vi skal laere nye navne at kende i transfervi­nduet, mens vi skal tage afsked med andre. Også på den mest synlige position i klubberne–c heft r a enerposten– kan der sagtens komme til at ske aendringer i løbet af vinteren.

Lad mig bare sige det, som det er: Der er nogle cheftraene­re, jeg vil have svaerere ved at undvaere end andre!

så tror jeg, at der HELT KONKRET er tre-fire Superliga-klubber, der enten overvejer eller kan blive tvunget til at overveje, om man skal skifte cheftraene­r.

Yderst på vippen sidder Claus Nørgaard i Haderslev. Det er heldigvis ikke mig, der afgør, om nogen skal fyres eller ej, men det er mit job at have en holdning til Superligae­n og de personer, der optraeder i landets bedste raekke.

Jeg har tit drillet Preben Elkjaer og Peter Grønborg med, at de har verdens letteste job, når de står og kritiserer José Mourinho i Champions League-studiet. Når jeg kritiserer en Superliga-traener, så skal jeg se ham i øjnene weekenden efter.

SAGTENS, og derfor DET KAN JEG tillader jeg mig også at skrive, at ud fra hvad jeg ser og hører, så vil jeg ikke komme til at savne Claus Nørgaard i Sønderjysk­E. Det kan godt vaere, det er barskt skrevet, men sådan er gamet, og det ved traenerne godt.

Jeg synes ikke, Claus Nørgaard bidrager med saerlig meget til hverken spillet i Haderslev eller fansene og offentligh­eden for den sags skyld.

Han indledte sin tid i Sønderjyll­and med et pointsnit på 1,06 i 15 kampe. Det løftede han i sidste saeson til 1,25. Dette efterår er han på vej tilbage i dyndet med et snit på 1,15 og udsigten til FCK i den sidste kamp. Og så hjaelper det ikke, at han naermest går i ét med tapetet, når han udtaler sig til pressen …

mandagskam­pen HVIS AGF TABER hjemme mod Hobro, så vil det i min verden vaere maerkeligt, hvis ikke David Nielsens position i Aarhus bliver vendt. Om han bliver fyret, det er en anden snak, men med en resultatli­ste, der byder på seks nederlag i de seneste syv kampe, inklusiv det pinlige pokalexit i Naestved, så må man evaluere på, om David Nielsen gør det bedre, end Glen Riddershol­m gjorde.

I Lyngby var David Nielsen klassens fraekke dreng. Den energi og glaede, der var, smittede af på spillerne, som vandt bronzemeda­ljer bl.a. på den baggrund. I AGF ser David Nielsen tynget ud, og efter nederlaget mod FC Nordsjaell­and var der helt slukket.

Det klaeder ikke David Nielsen at stå og forklare, at han valgte at spare Tobias Sana, fordi han havde brug for pause. Det kan satme ikke vaere rigtigt, at svenskeren var så traet, at han ikke kunne tage med bussen til Farum otte dage før juleferien …

IKKE, David! Sana DEN KØBER VI var blevet sat af. Stå nu ved sandheden og få ladet batteriern­e op i julen, så du kan finde tilbage til den sprudlende person, du var for ikke saerlig laenge si- den i Lyngby …

Allan Kuhn er det tredje navn, der kunne risikere at få langet en fyreseddel ud i vinterpaus­en. Jeg har tidligere vaeret efter ham, fordi han ikke fik sat sit aftryk på Hobro, samtidig med de lukkede alt for mange mål ind på dødbolde.

Nu er der trods alt kommet bedre styr på tingene, og Hobro har kun lukket tre mål ind de seneste seks kampe, ligesom man på hjemmebane kun har tabt ét af de seneste fem opgør. Med tanke på det og strukturen, så tror jeg, Allan Kuhn får chancen i foråret.

også at SUPERLIGAE­N RISIKERER måtte tage afsked med Kasper Hjulmand. Her er der ikke tale om en fyring, selv om maelketaen­derne fra Farum har haft svaert ved at vokse frem i dette efterår. Det er ikke Hjulmands skyld. Det er klubbens strategi, og der vil komme nedtursper­io-

Jeg har det bedst med farverige traenere, der giver noget af sig selv

der med så ungt et mandskab.

Kasper Hjulmand har et halvt år tilbage af sin kontrakt, og netop derfor kan man spekulere på, om ikke han har mod på mere end bare at vaere en talentudvi­kler, der stikker hovedet frem i medaljekam­pen i ny og nae. Jeg synes, han er bedre end det, og han er på laeberne uden for Superligae­ns graenser!

I øvrigt er det interessan­t, at Carsten V. Jensen har udtalt, at man meget gerne vil forlaenge Hjulmands aftale, mens man i Sønderjysk­E siger, at man tager den snak, når vinterpaus­en falder. Nogle gange er intet svar det mest tydelige svar … Det var samme melding, som AaB gav om Morten Wieghorst, inden han fik sparket.

også ALEXANDER ZORNIGER HAR gjort jorden giftig under sig i Brøndby med sine udtalelser om Masterclas­s og senest, da han var i et skaenderi med en mindre gruppe Brøndby-fans efter kampen mod Vejle. Jeg siger slet ikke, at Brøndby fyrer Zorniger. Det ville også vaere et kaempe selvmål at gøre det, fordi han er en markant personligh­ed og en dygtig traener.

Jeg har det bedst med farverige traenere, der giver noget af sig selv. Det må man sgu sige, tyskeren lever op til! Efter kampen mod Vejle stod han og sagde til Boldsen og jeg under et interview, at han ikke ville udtale sig om dit og dat. Alligevel kom der en lind strøm af holdninger. Han kan ikke lade vaere, og det er befriende!

Zorniger har også vaeret et friskt pust i Superligae­n, hvis man kigger på det taktiske, og den måde han udfører sit arbejde på. I dansk fodbold har man brug for, der kommer sådan nogle typer som ham og rusker op i tingene.

traekke Adolfo HER KAN VI OGSÅ

Sormani frem som et klasse-eksempel, der kommer ind og gør tingene på sin måde. Som oprykker har Vejle en anderledes stil under Sormani, og man kan i hvert fald ikke beskylde italienere­n for at have en kedelig personligh­ed…

I samme boldgade har vi Ståle Solbakken. Hvor ville Superligae­n vaere, hvis ikke han havde gjort sit indtog?

Nogle kan mene, Ståle opfører sig arrogant og er for meget, når han skyder på den ene eller anden konkurrent. Men fodbold er en del af underholdn­ingsindust­rien, og det har Solbakken forstået. Resultater­ne er der ingen, der kan tage fra ham.

Hvis Zorniger, Sormani og Solbakken er farverige, så ved jeg kraftedeme snart ikke, hvad jeg skal kalde Bo Henriksen … Jeg kan kun smile, når han toner frem og kalder sig selv genial og fabler op om, at Peter Nymann er helt og aldeles fremragend­e, og at spillerne skal have masser af kaerlighed.

I AGF ser David Nielsen tynget ud, og efter nederlaget mod FC Nordsjaell­and var der helt slukket

lide Bo Henriksens JEG KAN PISSE GODT stil, og han har da formået at saette Horsens på landkortet, selv om det ikke altid er lige smukt. Oven i det, så ligger Horsens på imponerend­e vis igen i år til i kampen om topseks, selv om budgettet er blandt de mindste i Superligae­n.

Heldigvis står vi ikke til at miste Bo Henriksen i vinterpaus­en. Så ville Superligae­n blive fattigere. Og det er mere, end man kan sige om nogle af de øvrige Superliga-chefer.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Claus Nørgaard fra Sønderjysk­E og FCK’s Ståle Solbakken skaendtes højlydt. I Stig Tøftings verden er de to traenere i hver sin ende af underholdn­ingsskalae­n.
FOTO: LARS POULSEN Claus Nørgaard fra Sønderjysk­E og FCK’s Ståle Solbakken skaendtes højlydt. I Stig Tøftings verden er de to traenere i hver sin ende af underholdn­ingsskalae­n.
 ??  ??
 ??  ?? STIG TØFTING EKSTRA BLADETS FODBOLD-EKSPERT
STIG TØFTING EKSTRA BLADETS FODBOLD-EKSPERT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark