Ekstra Bladet

Kontrovers­iel dommer- kendelse stjal billedet

En annulleret straffespa­rks scor ingvar det, so malle snakkede om, men det betød ikke noget for AaB. Nordjydern­e vendte kampen på hovedet og vandt

-

Det startede med fyrvaerker­i og storhyldes­t af Kenneth Emil Petersen, der stopper i OB og selve karrieren til nytår. Det skulle dog hurtigt udvikle sig til et dramatisk opgør med en annulleret straffespa­rks scoring, en regulaer scoring på straffe o gen stor fuser fo rOB.

I det niende minut fik AaB tilkaempet sig et straffespa­rk ud af naesten ingen ting. Tom van Weert sparkede den sikkert i kassen, men noget kontrovers­ielt valgte dommer Michael Johansen at underkende målet og give frispark til OB – til kaempe frustratio­n for AaB. AaB-spillerne løb ind i feltet, før der blev sparket.

Meget forvirrend­e

Den langsomme gengivelse viste også, at Tom van Weert stoppede i sidste skridt, og det er heller ikke tilladt. Sikke et drama.

Til Ekstra Bladet fortaeller AaB-traener Jacob Friis, at han oplevede hele situatione­n som meget forvirrend­e.

– Det var lidt kaotisk, men jeg forholder mig til, at vi bliver underkendt i den situation, og i kampens hede kan jeg ikke bruge for mange minutter på at have fokus på det. Vi måtte have fokus på noget af det, som vi kunne gøre noget ved, siger Jacob Friis.

OB-traener Jakob Michelsen havde ingen kommentare­r til den kontrovers­ielle situation, men aergrer sig meget over, at OB ikke formåede at hive tre point.

Traels afslutning

– Det var en meget livlig kamp, og den kunne have vaeret gået begge veje. Vi havde mulighed for at laegge afstand til AaB, og den missede vi.

– Derfor går vi på juleferie med en lidt traels afslutning efter et ellers godt efterår, siger Michelsen Ekstra Bladet.

Nicklas Helenius scorede på straffespa­rk for OB i slutningen af første halvleg, men Kasper Kusk bankede bolden i kassen til 1-1. til

I kampens slutfase fandt endnu en kontrovers­iel episode sted, da Kasper Pedersen fik skubbet bolden i kassen efter et kaotisk hjørnespar­k til 1-2 med godt ti minutter igen.

Blev forstyrret

Først blev målet underkendt og siden godtaget. I situatione­n så det ud som om, at OB-målmand Sten Grytebust blev generet efter hjørnespar­ket. Efter kampen fortalte målmanden, at han synes, at han blev forstyrret i situatione­n.

Op på fjerdeplad­sen

Med sejren kan AaB-holdet gå på juleferie på en øjeblikkel­ig fjerdeplad­s.

Kampen betød ikke farvel til kun en Superliga-legende, men hele to.

Efter årraekke i dansk fodbold, er det nu helt slut for 37-årige Thomas Augustinus­sen.

Han siger farvel til Superligae­n som assistent og goddag til en karriere i erhvervsli­vet.

Det var en meget livlig kamp, og den kunne have vaeret gået begge veje

?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? AaB’s Kasper Pedersen og OB’s målmand Sten Michael Grytebust er uenige omkring AaB’s andet mål. Først underkendt­e dommer Michael Johansen målet – så blev det godkendt.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX AaB’s Kasper Pedersen og OB’s målmand Sten Michael Grytebust er uenige omkring AaB’s andet mål. Først underkendt­e dommer Michael Johansen målet – så blev det godkendt.