Ekstra Bladet

Så hårdt rammer FCK-exit dansk fodbold

Efter det københavns­ke farvel til europaeisk fodbold bliver det svaert for Danmark at holde fast i en top 15placerin­g på UEFA’s rangliste – dansk fodbold får naeppe fem hold med i Europa i saesonen 2020/21

- GISLE THORSEN

FC Københavns europaeisk­e exit kan blive dyrt for dansk fodbold. Saerligt fordi det var Slavia Prag, der gik videre i Europa League på københavne­rnes bekostning.

Danmark ligger lige nu til at få fem hold med i de europaeisk­e turneringe­r fra sommeren 2020 – heraf både guld- og sølvvinder i Champions League-kvalifikat­ionen.

Men alt skal flaske sig i forårets kampe, for at dansk fodbold kan holde fast i den privileger­ede position.

Kravet er, at Danmark fastholder sin plads blandt de 15 bedste lande på UEFA’s rangliste. I den virtuelle stilling er Danmark nummer 14, efter vi blev passeret af Graekenlan­d torsdag aften.

Lige i underkante­n

Olympiakos slog Milan og gik videre i Europa League. Den sejr gav graesk fodbold nok vaerdifuld­e point til at passere Danmark på ranglisten, der danner grobund for tildelinge­n af pladser til 2020/21-saesonen.

Tjekkisk fodbold skal også kun bruge en uafgjort mere i denne saeson for at passere Danmark

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Dame N’Doye aergrer sig efter en misset chance mod Bordeaux. FCK er faerdige i Europa League og har dermed ikke laengere muligheden for at samle vaerdifuld­e point til dansk fodbold.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Dame N’Doye aergrer sig efter en misset chance mod Bordeaux. FCK er faerdige i Europa League og har dermed ikke laengere muligheden for at samle vaerdifuld­e point til dansk fodbold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark