Ekstra Bladet

ADAM TJENER KASSEN PÅ ESPORT

Kultspille­t Fortnite kan vaere en af vejene til rigdom, hvis dit barn er god til det

- NIKOLAJ HØIER FOTO: LINDA JOHANSEN nih@eb.dk

– Jeg kan huske, at Adam en dag kom ud fra vaerelset og sagde, ’jeg tror altså, jeg har vundet en masse penge’, siger Helle Boyer fra hjemmet i Virum.

Hun fortaeller om dagen, hvor hendes søn Adam vandt en kaempe pengepraem­ie i et computersp­il.

– I starten troede jeg, at det var uvirkeligt. Men siden da er det gået staerkt. Vi sørger for, at der er alt, hvad Adam har brug for i huset.

Det er nok de faerreste foraeldre, der vaerdsaett­er, at deres børn bruger time efter time foran computersk­aermen.

Fri snor

Men i familien Boyer har husets børn siden tiårsalder­en fået fri snor til at lave naesten lige, hvad de har lyst til, og det har nu udmøntet sig i, at 19-årige Adam tjener kassen på at deltage i turneringe­r i kultspille­t Fortnite.

– Vi har altid fulgt med, og det er også, hvad vi vil råde andre foraeldre til at gøre. Altså følg med i hvad der foregår, og lad vaere med at sige; ’at de bare laver et eller andet dumt foran skaermen’, siger far, Jakob Boyer, der arbejder med forretning­sudvikling. Han fortsaette­r:

– Børnene synes, det er virkelig sjovt, og de får et faellesska­b. Så gå med ind og kig på det, og spørg ind til, hvad de gør i spillet.

Stoler på sønnen

For foraeldren­e handler det om, at de har tillid til, at deres dreng gør det rigtige, når han sidder otte timer om dagen foran skaermen.

– En af grundene til, at vi ikke har haft nogen tidsrestri­ktioner på, hvor meget han har spillet, er, at vi har vaeret klar over, hvad han lavede.

– Vi har fulgt med i, hvad der er foregået, tilføjer mor, Helle Boyer.

– Vi har kunnet maerke, at han har vaeret glad, og han har grinet inde på vaerelset, mens han taler engelsk.

Diskussion i skolen

I folkeskole­n har der ikke altid vaeret enighed om, hvor meget børnene i klassen skulle have lov til at sidde foran skaermen.

– Vi har diskuteret det en del til foraeldrem­øderne, siger Jakob Boyer og indskyder, at Fornite adskiller sig fra andre mere voldelige spil.

– Det er ikke ligesom Counter-Strike eller Grand Theft Auto, hvor det handler om død og ødelaeggel­se. Fortnite-universet er fyldt med farver, dans og sjove figurer.

Tjener mest

Sammenlagt har 19-årige Adam Boyer, der går under navnet Boyerxd på nettet, vundet taet på en million kroner på mindre end et år.

– Hvordan er det at have en søn, der tjener mere end en selv?

– Det er stadigvaek lidt uvirkeligt. Adam kan finde på at sige, ’nu skal jeg arbejde de naeste to timer’, hvorefter han låser døren til sit vaerelse og streamer live til sine følgere, siger Helle Boyer.

– Jeg synes, det er helt sindssygt så mange penge, der er i det. Vi er holdt helt op med at sige til ham, at han skal holde sig vågen om dagen og sove om natten. Det er nemlig den måde, e-sport fungerer. På tvaers af tid og sted.

 ??  ?? 19-årige Adam tjener styrtende på sin e-sport, og han har fuld opbakning fra foraeldren­e til sit spil-projekt.
19-årige Adam tjener styrtende på sin e-sport, og han har fuld opbakning fra foraeldren­e til sit spil-projekt.
 ?? FOTO: EPIC GAMES ?? I Fortnite er der mange måder at komme sin modstander til livs på.
FOTO: EPIC GAMES I Fortnite er der mange måder at komme sin modstander til livs på.
 ??  ?? Adam kan sidde ved skaerm og tastatur i otte timer om dagen.
Adam kan sidde ved skaerm og tastatur i otte timer om dagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark