Ekstra Bladet

Adam er en kultfigur

-

I internetun­iverset går Adam Boyer under navnet Boyerxd, hvor han på rekordtid har gjort sig til en utrolig populaer skikkelse.

– Har man vundet et spil eller lavet noget godt i en kamp, kan man godt forvente, at der kommer 100 nye beskeder.

Men hvordan er det i hele taget gået så vidt, at Adam er blevet til en superstjer­ne i et onlineuniv­ers?

Høvler penge ind

– Jeg startede egentlig bare med at spille med vennerne, men jeg har altid vaeret rigtig god til alle spil. Pludselig fik jeg chancen for at spille skirmish (en otte uger lang Fornite-serie, red.), siger han fra kontorstol­en.

– Her vandt jeg førsteplad­sen i uge fire, hvor jeg vandt naesten 250.000 kr. I uge to vandt jeg 150.000 kr. for en syvendepla­ds.

Ud over de store praemier fra de prestigefy­ldte og officielle turneringe­r høvler Adam også en god sum penge ind ved at deltage i en masse små turneringe­r, hvor man kan vinde 5000 kroner, for som han siger: – Mange baekke små. Har man ikke sat sig ind i, hvad det vil sige at vaere profession­el e-sports-udøver, vil det for de fleste nok virke som lidt af en loppetjans.

Herre Gud! Han spiller jo bare computer.

– Jeg kan godt forstå, at der er folk, der taenker, at jeg skal finde et normalt job. Det er man vant til, og det er normalen.

– Men hvis man ikke har det godt med det, så er det ikke fedt at leve. Man skal huske at gøre det, man har lyst til, siger Adam. Jeg har fundet min glaede og motivation i e-sporten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark