Ekstra Bladet

MobilePay-chef: Vi fritager ngo’er for afgifter

- – Peter Kjaergaard, presseansv­arlig i MobilePay, hvorfor skal en velgørende organisati­on betale 75 øre pr. donation? – Men hvorfor skal de betale gebyrer til jer? – Men derfor kunne I da sagtens fritage Operation Julegavere­gn fra afgifterne? – Men hvorfo

– 75 øre er den maksimale transaktio­nspris. Prisen bliver lavere, hvis der er mange transaktio­ner, men selv 75 øre er den laveste på markedet.

– Grundlaegg­ende er vi jo en forretning, der også har behov for indtaegter. Men faktisk fritager vi alle ngo’er (herunder velgørende organisati­oner, red.) fra transaktio­nsafgifter, hvis de findes på Skats officielle liste over godkendte foreninger. Der- med yder vi et bidrag. Organisati­oner som den pågaeldend­e, der blot er godkendt af Indsamling­snaevnet, kan vi ikke fritage, da f.eks. også indsamling­er til politiske formål og mange andre ting står på Indsamling­snaevnets liste.

– Vi ønsker ikke at vaere smagsdomme­re og i hvert tilfaelde tage stilling til, hvem der kan fritages. Derfor har vi valgt det objektive kriterium, at det er Skats liste, vi tager udgangspun­kt i.

– Ifølge vore betingelse­r daekker vi ikke tab, som også kan vaere umulige at anslå. Vi har 120.000 erhvervsdr­ivende, herunder f.eks. pølseboder, tøjbutikke­r og meget andet som kunder, og det ville vaere administra­tivt umuligt at håndtere.

– Der er mange indsamling­er i Danmark, og vi ønsker af princip ikke at vaere smagsdomme­re over, hvilke formål der er vigtigere end andre.

– Vi skrev, at vi var lige så kede af det som de frivillige voksne, der indsamler penge til børnene. Alligevel kan det godt vaere, at formulerin­gen skulle have vaeret lidt anderledes. Vi ønsker ikke at vaere arrogante eller ufølsomme over for vore kunder. Vi var selv voldsomt frustrered­e over nedbruddet og kaempede hårdt, fordi vi vidste, at mange kunne vaere ramt. Der var bestemt ikke for at fornaerme nogen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark