Ekstra Bladet

Håber på hjaelp

-

Producente­rne skal gøre det nemmere at få repareret deres varer, og politikern­e skal på banen. Det mener Arlette Bentzen.

– Der er mange elektronik-ting, som er lavet på en måde, så de ikke kan repareres. Tit er det sådan, at køkkenappa­rater går endnu mere i stykker, når man prøver at åbne dem. Jeg kunne godt taenke mig, at garantien var laengere på elektronis­ke ting og en maerkning a la Fairtrade, som viste alle os, som går ud og køber, om det var muligt at åbne den pågaeldend­e vare og skifte reservedel i stedet for at købe nyt, hvis den gik i stykker. Ivaerksaet­teren er blevet overrasket over, hvor billige reservedel­e ofte er, så det er typisk arbejdsløn­nen, som afholder folk fra at få fikset for eksempel køleskabet.

– Så måske politikern­e kunne indføre fradrag for arbejdsløn­nen, hvis man har fået en håndvaerke­r til at reparere ens hårde hvidevarer. Hvis lovgivning­en var på plads, var der måske slet ikke brug for os.

Og endelig kunne Arlette Bentzen også taenke sig lidt hjaelp fra endnu flere frivillige.

– Jeg er god til at organisere, og min kaereste, som er uddannet fotograf, er god med sine haender, men vi kan bruge en masse slags frivillige. Der skal også søges fonde og tales med politikere. Selv den mindste ting kan gøre en forskel.

 ?? PRIVATFOTO ?? Vaerktøjet skal vaere i orden, og det er de frivillige hjaelpere, som medbringer det.
PRIVATFOTO Vaerktøjet skal vaere i orden, og det er de frivillige hjaelpere, som medbringer det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark