Ekstra Bladet

30-årig faengslet for bedrageri mod Socialstyr­elsen

-

Københavns Byrets dommervagt varetaegts­faengslede i går en 30-årig somalisk mand, som er sigtet for omfattende bedrageri mod Socialstyr­elsen.

Manden har vaeret eftersøgt siden november og blev anholdt i Københavns Lufthavn fredag kort efter klokken 12.

Den faengslede er sammen med en anden 30-årig mand sigtet for at have fået udbetalt penge fra den såkaldte satspulje til sociale projekter, der aldrig er blevet ført ud i livet.

En af ansøgninge­rne omhandlede et målrettet rehabilite­ringstilbu­d til somaliske khatmisbru­gere, et andet projekt skulle hjaelpe traumatise­rede syriske flygtninge, mens en tredje ansøgning søgte om penge til at hjaelpe udsatte minoritete­r.

17 sigtelser

I alt skal Socialstyr­elsen have udbetalt 972.000 kroner til de to maends projekter, som altså ifølge politiet var fiktive.

Der er i alt tale om 17 sigtelser, hvoraf den sigtede erkender sig skyldig i nogle af dem, men naegter resten.

Dommeren valgte af hensyn til den videre efterforsk­ning og mulige medgerning­smaend på fri fod at føre retsmødet for lukkede døre.

Derfor er det ikke muligt at referere den skyldiges version af sagen.

Sagen kom frem kort efter sagen om Britta Nielsen, der er mistaenkt for at have svindlet sig til mindst 111 millioner kroner fra Socialstyr­elsen.

Trods det bemaerkels­esvaerdige sammenfald er der ifølge socialmini­ster Mai Mercado (K) dog ingen sammenhaen­g mellem de to sager.

mepe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark