Ekstra Bladet

Biluheld, dødsfald og lammelse

-

I oktober sidste år kørte Jan Hellesøe sin store Audi op i bagenden af en lastbil på motorvejen og var taet på at miste livet.

Ikke alene fik biluheldet ham til at se døden i øjnene – det blev også starten på et halvt år, hvor den ene ulykke afløste den naeste.

Fatalt fald

– Min far døde kort efter. Vildt pludseligt. Han snublede, faldt og braekkede fire ribben og ryggen to steder. To dage efter døde han.

Et par uger senere blev Jans kaereste indlagt, fordi en cyste på rygsøjlen blokerede nogle nervebaner og gjorde hende lam. Da hun kom på benene igen, faldt hans svigermor om med en blodprop i hjernen. Sideløbend­e kørte Jan Hellesøe stadig i overhaling­sbanen arbejdsmae­ssigt med optagelser til tre tv-programmer og en Danmarkstu­rné med optraedene­r.

– Der nåede jeg max for, hvad jeg kan rumme. Men jeg arbejdede videre og maerkede ikke rigtig nogen reaktion. Hverken på biluheld eller dødsfald.

– Havde du ikke brug for at traekke stikket?

– Jeg havde en sommerferi­e i udsigt, så det var mit lyspunkt og mit fokus. Jeg skulle bare lige nå derhen, så kunne jeg slappe af.

– Nej, den tanke havde jeg egentlig ikke. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg ved heller ikke, hvorfor jeg ikke har reageret. Men jeg lever fint med det – og med uvidenhede­n.

En sikker eftervirkn­ing af ulykken er dog politiets tiltale mod Hellesøe, der 11. december skulle have mødt i retten, hvor han er tiltalt for overtraede­lse af faerdselsl­oven ved at have tilsidesat ’vaesentlig­e hensyn til faerdselss­ikkerheden’ og ikke at have udvist ’tilstraekk­elig agtpågiven­hed’, hvilket ifølge politiet var årsag til ulykken.

Han var på vej ned ad trappen hjemme hos os, men snublede og braekkede fire ribben og ryggen to steder

Retssagen blev dog udsat på ubestemt tid. Til Ekstra Bladet har Hellesøe denne kommentar:

– Erkender du det, der står i anklageskr­iftet mod dig?

– Nej, ikke det hele.

– Kan du sige, hvad du ikke erkender?

– Nej, det kan jeg faktisk ikke. Det fremgår nok på et tidspunkt.

– I retten?

– Ja.

 ?? PRIVATFOTO ?? På mirakuløs vis slap Jan Hellesøe stort set uskadt fra det voldsomme uheld.
PRIVATFOTO På mirakuløs vis slap Jan Hellesøe stort set uskadt fra det voldsomme uheld.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark