Ekstra Bladet

Tog til USA: De laerte mig at manipulere

-

25 år gammel valgte Jan Hellesøe at saelge alt, hvad han ejede og droppede uddannelse­n som klejnsmed for at jagte drømmen om at slå igennem i showbusine­ss.

Med en kort tv-kontrakt i hånden flyttede han og en kammerat til Las Vegas.

– Ad omveje endte det med, at vi boede hos Hiltonfami­lien i halvandet år. Vi blev sluset ind i det der rigmands-noget, som var helt sindssygt.

Mens Jans egen karriere ikke rigtig tog fart, fulgte han med, når Hilton-familien rejste verden tynd, og han talte og lyttede med om milliardha­ndler, dyre biler og blev en del af jetsettet.

Hult og falskt

– Det var så langt fra mit liv, så fantastisk, men samtidig også ekstremt hult og falsk. Mest af alt laerte det mig om manipulati­on. Hele deres liv gik op i at manipulere og lyve for hinanden. De kan ikke stole på nogen. Fandeme ikke engang deres egne børn. For alle er ude efter deres penge.

En kaempe lettelse

På et tidspunkt skulle Jan kortvarigt hjem til Sønderborg til sin søsters bryllup.

Stik mod planen vendte han aldrig tilbage til USA.

– Det var en kaempe lettelse at vaere hjemme. Hvor en aftale er en aftale, og hvor man holder sit ord. Det der uaerlige spil hos Hiltons havde jeg så svaert ved at navigere i. Lang tid efter havde jeg faktisk mareridt om det, fordi det hele gav mig en fornemmels­e af, at jeg ikke betød noget for nogen af dem, fortaeller Jan Hellesøe.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark