Ekstra Bladet

Sådan kan disse traenere ende i karruselle­n

- FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JENS DRESLING FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX FOTO: ANDERS KJAERBYE/RITZAU SCANPIX

STÅLE SOLBAKKEN

FC Københavns norske manager vil til sommer runde sjette år i FCK i sin seneste ansaettels­e hos løverne. Og fornemmels­en strømmer gennem organisati­onen, at tidspunkte­t inden laenge naermer sig for afsked.

Den 50-årige FCK-talisman fik efter lidt startprobl­emer atter FC København tilbage i toppen af Superligae­n, og det virker til, at nordmanden­s fiaskoer i Köln og Wolverhamp­ton er traengt i baggrunden.

Ståle Solbakken er ambitiøs. Han har sigter mod større destinatio­ner end Parken.

Et mesterskab til sommer vil betyde, at Ståle Solbakken med trovaerdig­hed kan sige, at genrejsnin­gen af FCK er en realitet med tre mesterskab­er på fire år.

Han har sammensat en lovende trup med en stribe af fremtidens store danske stjerner.

Løverne virker på tryg kurs. Ståle Solbakken kan sige farvel med god samvittigh­ed.

I FC København har man registrere­t, at forhandlin­gerne omkring Kasper Hjulmand går traegt, og løverne har markeret interesse.

ALEXANDER ZORNIGER

Der kan ikke saettes spørgsmåls­tegn ved, hvor stor betydning Alexander Zorniger har haft i Brøndby.

Da Troels Bech hentede tyskeren ud af arbejdsløs­hedskøen sommeren 2016, havde de faerreste forestille­t sig, at han ville blive personen, der skulle genoplive den identitet, som Brøndby havde mistet. Zorniger genfandt med sine ideer om presspil selve Brøndby-ånden.

Men Alexander Zornigers konstante krav til sine omgivelser er en udfordring, og han har i flere omgange bevaeget sig ud i store konfrontat­ioner.

Troels Bech har måtte laegge ører til beklagelse­r i offentligh­eden. Spillere er blevet haengt ud. Og senest har de nedladende ord om danske talenter sat sig dybe spor i klubben.

Det står lysende klart, at tidspunkte­t for Zornigers farvel til Vestegnen naermer sig. Klubben har allerede sat en internatio­nal traenerjag­t i vaerk, ligesom Kasper Hjulmands kontraktud­løb i Farum er noteret.

Alexander Zornigers stol vakler, og det virker til forvekslin­g, som om han med sine udfald også prøver at fremprovok­ere en fyreseddel.

Derfor kan det allerede munde ud i farvel denne vinter, hvis den rette afløser viser sig at vaere tilgaengel­ig.

CLAUS NØRGAARD

Sønderjysk­E tog en chance, da de satsede på Brøndby-assistente­n Claus Nørgaard som afløser for populaere Jakob Michelsen fra starten af 2017.

Det har vaeret en ujaevn køretur. Det første år var praeget af lange perioder uden resultater. Vaerst var de ti kampe i grundspill­et uden sejre sidste efterår.

Alligevel fik Claus Nørgaard genrejst holdet, og Sønderjysk­e nåede taet på mesterskab­s-slutspille­t.

Vaerre er det, at der ulmer utilfredsh­ed med cheftraene­ren i spillertru­ppen, hvilket Ekstra Bladet har beskrevet tidligere.

Med et halvt år igen af aftalen med Claus Nørgaard skal Sønderjysk­e i realiteten til at beslutte sig for om det er traeneren, der skal skiftes, eller om truppen skal gennemgå en større overhaling.

Den type dilemmaer falder sjaeldent ud til fordel for traeneren, og det er kritisk for Nørgaard, at han lukker efteråret med en virkelig sløj stime. Skal Claus Nørgaard ud, kommer det til at ske denne vinter.

DAVID NIELSEN

Objektivt betragtet er det noget vrøvl at tage David Nielsen med i denne oversigt. AGF leverede en ni historiske måneder under David Nielsen, hvor blot tre kampe af betydning mundede ud i nederlag.

Set op mod De Hvides historie de seneste 20 år, så er det ganske enkelt imponerend­e arbejde.

David Nielsen arbejder imidlertid i en klub, hvor tålmodighe­d er en mangelvare.

Der vil på bestyrelse­sniveau blive stillet alvorlige spørgsmål til den facon, som tingene er ramlet de seneste måneder.

De spørgsmål skal besvares med sikkerhed i stemmen fra David Nielsen og sportschef Peter Christians­en. Vakler de, er AGF garanter for vilde beslutning­er. Klubben står midt i en vigtig politisk diskussion om et nyt og laenge ønsket fodboldsta­dion. Der skal simpelthen skabes sikkerhed for, at AGF ikke tager turen ned i 1. division, for det kan smadre den drøm.

JOHN LAMMERS

Der stod alvorlig tvivl om evnerne hos John Lammers til at styre et hold i Superligae­n.

Forventnin­gerne i Esbjergs spillertru­p og hos John Lammers selv gik da også mod et brud i sommerferi­en. Men vestjydern­e valgte i stedet at udstyre hollaender­en med en taktisk støttepaed­agog, Johnny Mølby.

Et inspireret traek af oprykkerne, der sikrede sig taktisk snilde og samtidig bandt en oplagt afløser som cheftraene­r.

Det var imidlertid en streg i regningen, at Mølby valgte at gå til Gent, og det rejser atter spørgsmål omkring John Lammers’ evner på den lange bane.

Oprykkerne­s resultater er dykket på det seneste. Selv om John Lammers ikke skal bebrejdes et nederlag i Parken, giver Mølbys farvel anledning til panderynke­r.

Dukker det rigtige alternativ op, er John Lammers truet.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark