Ekstra Bladet

KARINA CHRISTIANS­EN, 34 ÅR

-

166 cm.

Har spillet

i 3. division.

Født i Vamdrup har desuden spillet i Ødis og Vejen. Startede som målvogter, men har spillet alle positioner undtagen streg. Valgte at prioritere dommergern­ingen, begyndte at spille igen – men stoppede, da hun i en kamp vred rundt på anklen.

Uddannelse:

Laerer.

Arbejder på Østerbysko­len i Vejen på et sprogcente­r for flygtninge, immigrante­r. Underviser børn fra seks til ni år.

erfaringer­ne fra dommergern­ingen meget i jobbet – dog uden brug af røde og blå kort! Ingen tvivl om, at det, jeg bruger på banen, kan jeg også bruge i klasserne. Den tillid, spillerne skal have til mig på banen, skal mine elever også have. De skal vide, at de regler, jeg udstikker og den struktur, jeg laver i klassen, det er dem, vi kører efter. – Når de kommer, kan de intet dansk. Så mit kropssprog er vigtigt – som på håndboldba­nen.

– Jeg bruger

Klavs Bruun Jørgensen sagde senere i generelle vendinger, at det ikke er de bedste og heller ikke de naestbedst­e dommere, der dømmer ved slutrunden.

Kritikken er der år efter år.

TV2-ekspertern­e Trine Nielsen og Bent Nyegaard var krasse i kritikken af dommerpåsa­etningen ved den Final 4, hvor alle par var kvinder – og danskerne dømte finalen:

’Håbløst og ødelaeggen­de,’ sagde Trine Nielsen. ’De største kampe skal dømmes af de bedste dommere, og det er i øjeblikket ikke kvinder,’ sagde Bent Nyegaard.

– Vore mandlige kolleger kan dømme 80 pct. korrekt, og de har respekten fra alle. Vi kan dømme 100 pct. korrekt, og så er der stadig tvivlere imellem, siger Line.

Vi skal vise dem

– Der bliver vi jo bare lidt staedige og siger til os selv: Nu skal vi vise dem, at det kan vi godt, siger Karina.

– Og det gjorde vi også. Vi gik ned og dømte en pissegod Champions League-finale, men selv om vi også dømte en lige så god VM-finale, er der ingen, der bagefter har sagt: Det var godt dømt, siger Line.

giver 4200 kroner pr. snude.

møder fire timer før kampen, vaerten skal stille hvilerum til rådighed og let bespisning. Efter kampen evaluerer dommerne med observatør­en i en til to timer.

arbejder dommerne gratis, men høster dog under dette EM daglige diaeter på 60 euro – ca. 450 kr. Begge bruger ferie på at deltage slutrunder.

En dansk ligakamp Dommerne Ved EM og VM

i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark