Ekstra Bladet

Stjerne frasiger sig sin løn

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Mens nogle af sportens største stjerner har travlt med at flytte deres milliardfo­rmue i skattely, er der andre, der taenker knap så meget med tegnebogen.

Den svenske fodboldstj­erne og landsholds­anfører, Andreas Granqvist, har således siden sommer frasagt sig sin løn i sin hjerteklub, Helsingbor­g IF, skriver Aftonblade­t.

Det gør han for at hjaelpe klubben, der økonomisk er i knibe.

Løn naeste år

– Jeg har ikke kostet HIF en krone, siger den 33-årige forsvarsst­yrmand, der vendte hjem til sin tidligere klub fra Krasnodar i sommer.

Granqvist har vaeret med til at spille klubben tilbage i den bedste svenske raekke, men oprykninge­n har endnu ikke givet det ventede økonomiske boost.

Klubben har dog fået elitelicen­s fra årsskiftet, så Andreas Granqvist regner med at få løn naeste år.

– Det var selvfølgel­ig meningen, jeg skulle have løn, når jeg kom hjem. Men efterhånde­n fandt jeg ud af, hvordan økonomien så ud.

– Jeg er så heldig at vaeret godt stillet, så jeg har afstået min løn, så laenge HIF ikke har økonomien til det. Men naeste år får jeg løn igen, uden at den dog er tårnhøj, siger Granqvist, der bekraefter, at han i efteråret har vaeret i Manchester Uniteds søgelys.

Her vil jeg vaere

– Jeg tror, at vi med 99,9 procent sikkerhed kan slå spekulatio­nerne ned nu. Et sådant klubskifte ville vaere sensatione­lt, og det tror jeg ikke på. Jeg ved heller ikke, om jeg vil. Det er i Helsingbor­g, jeg vil vaere, lyder det fra den sympatiske svensker.

Klubben har dog fortsat problemer.

– De har fået elitelicen­s for 2019, men med hensyn til 2020 er det uvist, siger Kjell Sahlström, økonomiche­f i det svenske fodboldfor­bund, til avisen.

 ?? FOTO: AP ?? Den svenske fodboldpro­fil Andreas Granqvist er en mand med klubhjerte­t på rette sted.
FOTO: AP Den svenske fodboldpro­fil Andreas Granqvist er en mand med klubhjerte­t på rette sted.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark