Ekstra Bladet

Louise vil have sex – Lars vil ikke Han er nemlig aseksuel

AEgteparre­t Louise og Lars har kaempet med et manglende sexliv i de 11 år, de har vaeret gift. Så gik det op for Lars, at han var aseksuel

- TEKST: JULIE TERMANSEN FOTO: ANITA GRAVERSEN

Sex har altid fyldt utrolig meget for mig, så det, at vi ikke har kunnet få det til at fungere, har vaeret en meget stor frustratio­n for mig

Sammen og hver for sig.

Sådan er livet for aegteparre­t Lars og Louise i parcelhuse­t bag ligusterha­ekken i Fjelsterva­ng. Lovformeli­gt er de aegtefolk lidt endnu – mand og kone. Det vidner serien af bryllupsfo­tos, som troner centralt placeret på reolen i stuen, om. Men netop betegnelse­n aegtefolk er ikke rigtig daekkende. I hvert fald ikke, hvis man spørger Louise. AEgtefolk forbinder man med noget andet, synes hun. Noget de ikke er eller kan vaere laengere.

De elsker hinanden, men de elsker ikke med hinanden.

Og det er der en grund til. Lars er aseksuel. Han har ikke lyst til sex. Overhovede­t. Nogensinde.

Sådan har han egentlig altid haft det, men han har ikke altid accepteret det eller haft et sprog for det. I 45 år vidste han ikke, hvad det var ved ham, der var så meget anderledes end de andre.

– Det er jo ikke normalt at have det, som jeg har det. Så da jeg var yngre, og snakken blandt drengene faldt på piger, talte jeg altid med. Jeg kan jo godt blive fascineret eller forelsket i en pige, men når det så kommer til sex, så har jeg bare aldrig haft lyst. Jeg taender simpelthen ikke på det, siger 46-årige Lars Bak Refshauge.

INDEN LARS

mødte Louise, forsøgte han at involvere sig seksuelt med et par kvinder. Antallet kan taelles på én hånd. Men når de endte i sovevaerel­set, lykkedes det aldrig at gennemføre et samleje. Både rejsning og lyst svigtede ham.

– I mange år taenkte jeg, at lysten til sex nok ville komme. Det gjorde den bare aldrig, og selvom jeg ikke havde lyst til sex, skammede jeg mig alligevel over at vaere jomfru som 35-årig. Jeg følte, at der var et eller andet galt med mig, og det var min allerstørs­te hemmelighe­d, siger Lars, mens han gnider sig på armen og vender blikket vaek.

Selvom han i dag er åben omkring sin seksualite­t – eller mangel på samme – er det tydeligt at maerke, at emnet er sårbart at tale

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark