Ekstra Bladet

Stop dig selv, Jakob Ellemann

Miljø- og fødevaremi­nisteren jubler offentligt over at vaere blevet far – igen. Det gør aeldre maend, når de bliver småbørnsfo­raeldre med nye koner. Men Karen Thisted føler, at det sker på bekostning af børnene fra det tidligere aegteskab, og det gør hen

-

Miljø- og fødevaremi­nister Jakob Ellemann-Jensen er for nylig blevet far for tredje gang, og det er han rigtig glad for. Det er ham vel ondt, men hvorfor kan han ikke bare nyde sit nye lykkelige liv i et stråtaekt hus på landet nord for København i fred og ro med sin familie? Det kan han ikke, og flere aeldre, nybagte faedre i nye forhold, har det på samme måde.

De bobler af lykke over, at de først nu – med nye hold babyer og nye koner – ved, hvad glaeden ved at få børn er.

JAKOB ELLEMANN FORTAELLER

til pressen, at det er så stor en lykke at få en baby nu, hvor han er aeldre og har prøvet det før, for nu forstår han at vaerdsaett­e den gave, det er at få et barn.

Han har i forvejen to teenagere fra sit tidligere aegteskab, og nu må han indse, at han ikke havde samme lykke og glaede dengang som nu.

Naeh, for i dag giver han sig tid til det nyde den lille dreng på en hel anden måde end første gang! Hvor det er fint og aerligt af ham at tilstå, at han i et tilbagebli­k må erkende, at det slet ikke er det samme. Det er selvfølgel­ig rart at høre for Ellemanns nye familie, men undskyld mig, hvordan føles det mon for den første kone og de arme første børn at laese om?

JAKOB ELLEMANN ER

ikke den eneste, der i deres nye lykke glemmer at opføre sig ordentligt over for deres tidligere familie.

Jeg har selv vaeret turen igennem, og det GØR faktisk ondt at høre om, hvor lykkelige de nye faedre er nu med de nye børn, end da det gjaldt VORES familie.

Faedrene fortaeller, hvordan de nu giver sig tid til at nyde deres små børn, og at de ønsker at vaere så meget sammen med dem, som de ikke forstod var til glaede ved det første kuld. Jamen, så nyd dog, at du er blevet klogere, men lad vaere med at strø nyheden ud over pressen, så du sårer din gamle familie så dybt.

Børnene har lidt nok i forvejen, når sådan en fravaerend­e far er stukket af. Det er ikke nødvendigt, at de skal have kendskab til, hvor anderledes du var over for dem i forhold til nytilkomne børn.

SELVFØLGEL­IG KAN DER

vaere mødre, der har følt lidt af det samme som aeldre med nyfødte, men jeg har ledt efter lignende udtalelser uden held, og det, tror jeg, er, fordi meget få mødre vil såre nogen af deres børn på den måde, som nye lykkelige

halvgamle faedre føler sig berettiget til.

Det er så traettende at laese disse faedres udgydelser, og mit ønske er, at de vil holde op med at såre andre mennesker med deres voldsomme egoisme!

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Her står en glad Jakob Ellemann-Jensen. Han er lige blevet far for tredje gang. Den glaede deler han gerne med alt og alle – det synes Karen Thisted, han skulle lade vaere med!
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Her står en glad Jakob Ellemann-Jensen. Han er lige blevet far for tredje gang. Den glaede deler han gerne med alt og alle – det synes Karen Thisted, han skulle lade vaere med!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark