Ekstra Bladet

ANSVARET ER MIT

Statsminis­teren vil dog fortsat ikke sige, om han agter at nedlaegge regionerne

- JONAS SAHL FOTO: JONAS OLUFSON sahl@eb.dk

Lars Løkke Rasmussen (V) påtog sig i aftes ansvaret for den udbredte interne uro i Venstre.

– Vi har haft et rigtig godt møde her i Venstres hovedbesty­relse. Det skulle vi have haft noget før, fastslog statsminis­teren i spisepause­n under Venstres hovedbesty­relsesmøde på Crown Plaza – også kendt som ’det sorte tårn’ – i Ørestaden.

– Hver gang man leger med tanken om at lave om på noget kendt, får man naturlig utryghed.

– Det er mit ansvar, at den utryghed vokser frem på en måde, hvor der ikke er noget at spejle sig i. Altså, hvad er det egentlig regeringen vil?

Skaber bekymring

Statsminis­teren ville dog fortsat ikke sige, hvad han agter at gøre ved kernen i striden: Skal regionerne nedlaegges eller ej?

– Det melder vi ud, når vi fremlaegge­r vores sundhedsre­form, fastslog han.

– Det, jeg kan sige i dag, er, at vi har haft en rigtig god snak her i Venstre. Den skulle vi have haft noget før, erkendte Lars Løkke.

– Det er klart, at når vi saetter sådan et skib i søen, uden at have en praecis sejlplan for, hvilken havn vi går ind i, så skaber det bekymring.

Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner og Region Syddanmark, forklarede, at Lars Løkke på mødet godt nok ikke kom med nogle endelige konklusion­er om regionerne­s fremtid, men at han bestemt åbnede for muligheden for en lukning.

– Jeg tror, at der er en stor risiko for, at der ikke vil vaere et folkevalgt led, som der er i dag. Det er jeg skuffet over, fastslog hun.

Om statsminis­terens håndtering af sagen konstatere­de hun tørt:

– Det er sjaeldent sådan, at interne diskussion­er i offentligh­eden er en klar styrkelse af et parti.

Politisk selvmord

Statsminis­terens udskydelse af en dom over regionerne kom efter en ganske dramatisk dag i Ørestaden.

Mest markant var Venstres tidligere sundhedsor­dfører Jørgen Winther, der over for Jyllands-Posten kom med en mildt sagt skarp kritik af sin formand.

– Lars Løkke er ved at begå politisk selvmord med sin tøven og sin holdning til regionerne. Venstre er på vej til at blive splittet.

Hver gang man leger med tanken om at lave om på noget kendt, så får man naturlig utryghed

 ??  ??
 ??  ?? Regionsråd­sformand Stephanie Lose (V) kunne ikke skjule sin skuffelse over, at hun formentlig­t vil blive gjort arbejdsløs.
Regionsråd­sformand Stephanie Lose (V) kunne ikke skjule sin skuffelse over, at hun formentlig­t vil blive gjort arbejdsløs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark