Ekstra Bladet

EN UGE SENERE BLEV HAN DRAEBT

Ifølge politiet forsøgte bevaebnede LTF-medlemmer at draebe ledende Brothas-folk under et stormløb

- DAN BJERREGAAR­D JAN SØGAARD js@eb.dk; db@eb.dk

Da 12 maskerede medlemmer af den nu forbudte bande Loyal to Familia 23. oktober 2017 stormede Mjølnerpar­ken på ydre Nørrebro, var hensigten at draebe fem ledende medlemmer af den rivalisere­nde bande Brothas.

Sådan lød det fra anklager Maja Schiøtz under sagens fremlaegge­lse. I alt er 16 LTF’ere tiltalt for seks drabsforsø­g ved to episoder, som skete med få minutters mellemrum. naegter sig skyldige.

Draebt i byge af skud

Alle Ifølge anklageren stak Brothas-medlemmern­e af, da de så rivalerne, men blot otte dage senere blev tre af dem beskudt med et automatvåb­en på Tagensvej, hvor den 30-årige bandeveter­an Wari ’Wurdi’ Yusuf mistede livet. Dermed blev han første dødsoffer i den blodige bandekonfl­ikt mellem LTF og Brothas, der haergede København i sidste halvdel af 2017.

En flok maskerede personer, flere bevaebnet med slagvåben, steg ud og løb ind i boligområd­et

Gerningsma­endene lå på lur, da bandetrioe­n forlod A&O Hostel taet på Mjølnerpar­ken, og vidner har fortalt til Ekstra Bladet, at de hørte omkring 20 skud.

Politiet har tidligere oplyst, at de vurderer at have fundet et af to våben – en rumaensk automatrif­fel kaliber 6.62, der blev anvendt under skyderiet. Det blev fundet i en braendende bil i Lyngby nogle timer efter skyderiet.

Drabet på Wari ’Wurdi’ Yusuf er stadigvaek uopklaret.

Stak af

Fredag startede sagen mod de 16 bandemedle­mmer, der flankeret af deres forsvarer fyldte godt på de til lejlighede­n fire opsatte raekker i Retten på Frederiksb­erg.

Betjente iført skudsikre veste var placeret strategisk rundt i lokalet, og på grund af det store antal tiltalte er der to anklagere på sagen.

På et staffeli fremviste anklagerne en planche med billeder af de fem centrale Brothas-folk, der efter anklagemyn­dighedens opfattelse var mål for angrebet.

De fem personer er mangeårige bandeveter­aner fra Brothas, og flere af dem spiller centrale roller i adskillige sager fra bandekonfl­ikten mellem LTF og Brothas.

Videooverv­ågning fra Mjølnerpar­ken afslørede, hvordan tre biler, to Mercedes og en Hyundai, ankom til området. En flok maskerede personer, flere bevaebnet med slagvåben, steg ud og løb ind i boligområd­et.

Ganske få meter fra angrebsmae­ndene kunne man se nogle skikkelser, der tog benene på nakken.

 ??  ?? EkstraBlad­et2. november 2017.
EkstraBlad­et2. november 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark