Ekstra Bladet

Flugtbiler faeldet af fotovogn

-

Under flugten fra Mjølnerpar­ken, hvor LTF ifølge politiet forgaeves forsøgte at draebe fem ledende Brothas-medlemmer, blev to af bandens tre flugtbiler fotografer­et af en af politiets fotovogne fra Automatisk Trafik Kontrol.

ATK-bilen var placeret på Tagensvej, og optagelser­ne fra fotovognen indgår nu i beviserne mod de 16 tiltalte LTF’ere.

Det kom frem i Retten på Frederiksb­erg i går.

Flugtbiler­ne blev fotografer­et af ATK-bilen, umiddelbar­t før LTF-medlemmern­e ifølge tiltalen begik et nyt angreb på Tagensvej ud for 185 på en 24årig, som de mente var fra Brothas.

To af bilerne kørte ind til siden, mens den tredje kørte lidt laengere frem og afventede, mens otte-ti maskerede bandefolk fra de to første biler kastede sig over den 24-årige med slag, spark, knive og slagvåben.

Overhaenge­nde livsfare

Han fik ni stiksår i ryggen, en laesion i hovedet og punkteret en lunge. Han blev efterladt i overhaenge­nde livsfare på Tagensvej, mens LTF’erne flygtede i kortege i høj fart i de tre biler, to Mercedes og en Huyndai.

I retten kom det også frem, at den ene Mercedes i forvejen var overvåget af politiet med en gps-sender, der var placeret på bilen, som politiet derfor kunne følge.

– Politiet har haft en gpsblok monteret på bilen frem til gerningsda­gen. Så man har minutiøst kunnet følge den, fortalte anklager Maja Schiøtz i retten.

Efter overfaldet fandt politiet den gps-overvågede Mercedes på en p-plads i Rantzausga­de på Nørrebro.

I bilen lå en hammer og et koben, som anklagerne mener blev brugt til overfaldet på den 24-årige, fordi hans dna er fundet på de to slagvåben. Også dna fra flere af de tiltalte er fundet på hammeren og kobenet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark