Ekstra Bladet

Brothas-leder overlever tre attentatfo­rsøg

-

Lederen af Brothas, Mohamed ’Mo’ El Addouti, var ifølge anklageren en af de fem ledende Brothas-folk, som LTF-raidet i Mjølnerpar­ken var rettet mod.

Han blev også ramt under skyderiet 31. oktober sidste år, hvor Wari ’Wurdi’ Yusuf blev draebt og et andet Brothas-medlem hårdt såret.

Alt tyder på, at bandeleder­en kan takke sin hvide iPhone for at vaere i live i dag. Under skyderiet blev han ramt i knaeet og i munden.

Han har tidligere forklaret, at han gik og talte i telefon, da skuddene faldt. Telefonen stoppede den ene kugle. Den anden ramte ham i munden, hvilket resultered­e i en mistet tand.

Mohamed ’Mo’ El Addouti udtalte sig under konflikten i flere medier, og politiet vurderer, at han er leder af banden. Det naegter han selv:

Aldrig en boss

– Jeg har aldrig vaeret leder af Brothas. De har aldrig haft en leder, der har aldrig vaeret en boss i Brothas, siden de kom i 2009, eller hvornår det var. Det er folk, der mødes og bliver enige. Demokratis­k, har ’Mo’ tidligere forklaret.

Efter anholdelse­n af Mohamed El Addouti i en våbensag fandt politiet en kraftig håndgranat, der var monteret under en parkeret Audi S4, som politiet mener tilhørte ’Mo’.

Håndgranat­en var forsynet med et snoretraek til det ene hjul, og granaten skulle spraenges, når bilen satte i gang, erfarer Ekstra Bladet.

Sidste år modtog Mohamed El Addouti tre domme for blandt andet våbenbesid­delse under konflikten, og han afsoner i øjeblikket ni et halvt års faengsel, inden hans udvisning kan effektuere­s.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Tre gange har ’Mo’ undsluppet rivalerne fra Loyal To Familia.
FOTO: ANTHON UNGER Tre gange har ’Mo’ undsluppet rivalerne fra Loyal To Familia.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark