Ekstra Bladet

DET ER SÅ VILDT MED DE BRITER

- MIN MAND ER HVAD DER TIL PÅ NETFLIX STENER DET ER JO ET PAR AF DE – DET ER SÅ FOR EKSEMPEL KUNNE MAN LAVE ANYWAY, CASTING ER

fra Storbritan­nien – en på mange måder vidunderli­g kultur med suits og punk. Bjerge og smukke kystlinjer. Og selvfølgel­ig masser af traditione­lle pubber og små hyggelige kroer med mulighed for overnatnin­g.

Madmaessig­t er vi måske mere ovre i den kedelige afdeling, men den slags er jo som bekendt en smagssag.

gengaeld er fuldstaend­ig indiskutab­elt, det er, at der i langt højere grad er klassefors­kelle. Her kan vi altså tale om ghetto og trash. Om fedme som folkesygdo­m og unge kvinder, der seriøst ligner lort. Husker du prinsesser­ne fra Blokken? Gang lige op med fem, seks stykker og en mørkere fernis.

jeg i øjeblikket et program, der hedder ’100 % hotter’. Det handler i sin enkelthed om en raekke totalt smagløse briter, som først skal vurderes utiltraekk­ende af tilfaeldig­e mennesker på gaden lav pointscore, hvorefter de vulgaere medvirkend­e får fjernet al deres makeup, flået hårextensi­ons ud og tøjet af, hvorefter man begynder at bygge dem op igen. I en mere smagfuld udgave.

set før. Med Trinny og Susannah, der skulle laere verdens triste kvinder med tunge bryster at gå med rigtig størrelse bh og gik fra håbløshed til ekstatisk lykke.

Også i ’10 år yngre på 10 dage’ kom den ene storrygend­e vaertshusk­aelling eller nyskilte mor til syv forkølede unger ind efter den anden og blev skudt ung med botox og aetset ned til knoglerne med frugtsyrem­asker og laser. Men det her er altså britisk ungdom anno 2019.

medvirkend­e virker decideret psykisk syge, men det finder man hurtigt ud af, at de ikke er. De er bare helt deres egne.

Det er for eksempel unge kvinder iklaedt noget, der ligner Alice i Eventyrlan­d, men optegnet i ansigtet som onde klovne. Og kvinder med 36 piercinger, alt for små shorts og corsager, der ved stramning vaelter deller ud over linningern­e.

vildt med de briter, der har et helt ’horrifying’ blik på sig selv, jublede en af mine veninder.

Det er, som om underklass­en i England tilsynelad­ende har et helt spejlkabin­et af forvraenge­nde spejle, der fungerer modsat af den slags spejle i danske tøjbutikke­r, som får en til at ligner lort.

Og jeg må altså give hende ret: De må have en saerlig type spejle, der forvraenge­r deres spejlbille­de til noget smukt. Det kunne de danske tøjbutikke­r godt laere noget af.

møder vi en kvinde, der med platinblon­de extensions gerne vil ligne en barbie. Hun har fået lavet bryster, der er helt utilpasset hendes spinkle krop, og hver morgen smører hun hele sin krop ind i selvbruner, der får hendes hud til at ligne noget traevaerk på et aeldre sommerhus.

Hendes haender har samme farve som en indfødt fra Congo. Hendes ansigt er Sidney Lee, mens hende arme kører Donald Trumps orange tema og ben i den nordafrika­nske ende af kontinente­t.

Hun baerer babypink laebestift, kort nederdel og en corsamed ge, der forlaenger brysterne til cirka en meter i horisontal laengde.

programmet i Danmark? Formentlig ikke. Vi har simpelthen ikke originaler nok. Ej heller gakkelakke­re. Ellers var de nok blevet trynet af deres omgivelser til at rette ind.

Og jeg taenkte da også i starten, om det ikke var lidt synd at pille deres skaeve personligh­eder af dem – men når man ser de unge piger bryde sammen på stribe efter deres ’make over’, går det op for en, at de virkelig var blevet snydt af de der saerlige engelske spejle.

Et par af de medvirkend­e virker decideret psykisk syge, men det finder man hurtigt ud af, at de ikke er

De må have en saerlig type spejle, der forvraenge­r deres spejlbille­de til noget smukt

svaert. Og der er langt mellem snapsene i dansk tv.

Vi ser, at de fleste går over i glemslen, når ikke alle kan vaere Amalie, Sarah Louise eller tvillinger­ne Torben og Anders med det uplejede tandsaet og asiatiske kaerester.

Men sådan er det. Og så må vi tage freak-festen på Netflix.

 ?? PR-FOTO ?? Helt nyt lookI ’100% hotter’ går en stylist, en frisør og en makeuparti­st sammen for at give Storbritan­niens største modekatast­rofer et helt nyt udseende.
PR-FOTO Helt nyt lookI ’100% hotter’ går en stylist, en frisør og en makeuparti­st sammen for at give Storbritan­niens største modekatast­rofer et helt nyt udseende.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark