Ekstra Bladet

DB-Cargo har suspendere­t ansat

STOD FOR SIKKERHEDE­N PÅ DET FORULYKKED­E GODSTOG

- JACOB HØNGAARD JENSEN JULIE TERMANSEN – Tager I kontakt til stationsbe­tjenten – han er jo medlem af jeres forbund? jaje@eb.dk; jte@eb.dk

DB Cargo har suspendere­t en ansat efter dødsulykke­n på Storebaelt. Det skriver Berlingske.

Det drejer sig om en stationsbe­tjent hos DB Cargo, der angiveligt har stået for sikkerhede­n på det godstog, der var involveret i den store togulykke på Storebaelt­sbroen 2. januar.

Ifølge Berlingske mener DB Cargo, at stationsbe­tjenten – i strid med reglerne – overstrege­de nogle afgørende oplysninge­r på en såkaldt vognliste, der er en oversigt over vogne og gods.

Medarbejde­ren er nu indkaldt til en tjenstlig afhøring, som ifølge Berlingske kan få et retligt efterspil.

Ekstra Bladet har talt med Jernbanefo­rbundets naestforma­nd, Preben S. Pedersen, der er uforståend­e over for, at stationsbe­tjenten er blevet suspendere­t, inden undersøgel­sen af ulykken er faerdig.

– Hvis det er rigtigt, at de har suspendere­t en mand, så er jeg da overrasket over det, fordi sagen er ikke opklaret ved Havarikomm­issionen, siger Preben Pedersen.

Nu er der nok travlt henne ved håndvasken. Det havner som regel altid nedad i sådan et system

– Ja. Det er klart, at vi nu er inde i sagen lige pludselig. Hvis vi får det bekraeftet, så tager vi fat i det. Det er jo vores medlem, og så hjaelper vi ham. Som jeg plejer at sige: Nu er der nok travlt henne ved håndvasken. Det havner som regel altid nedad i sådan et system. Men man ved det jo ikke endnu.

Ekstra Bladet har talt med kommunikat­ionsdirekt­ør hos DB Cargo, Jan Wildau. Han vil ikke bekraefte, om der er tale om en suspenderi­ng af en ansat eller ej, men vil gerne bekraefte, at der eksisterer en personales­ag.

– Jeg vil gerne slå fast, at der ikke er noget i denne her sag, der kan have haft indflydels­e på, at ulykken skete.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Otte mennesker døde og 16 blev såret i togulykken på Storebaelt­sbroen onsdag 2. januar.
FOTO: ANTHON UNGER Otte mennesker døde og 16 blev såret i togulykken på Storebaelt­sbroen onsdag 2. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark