Ekstra Bladet

Den store klamphugge­r

- Per Mortensen Eskebjergg­ård 50 Måløv Sikandar Siddique Folketings­kandidat Alternativ­et Københavns Omegn

Lars Løkke kaldes af mange for den store politiske håndvaerke­r.

Men det er jo ikke sandt. Han har som en anden klamphugge­r snydt på vaegten med en arrogance, som er en kejser vaerdig.

Han er jo kun god til nedrivning og gerne af noget, der fungerer. Han var med til at smadre SKAT, så pengene fosser ud af statskasse­n til banditter i habitter. Og han har sørget for, at der ikke kommer penge via skat til vores velfaerd.

Trygheden og naerheden har Løkke også ødelagt. Den lokale indflydels­e på politik er totalt vaek efter Løkkes strukturre­form.

Nu vil han så ødelaegge det, der kom efter amterne, regionerne, som faktisk har gjort det godt inden for den økonomiske ramme, som Løkke har givet dem.

Her har han jo snydt på vaegten igen med sit ompriorite­rings-bedrag!

Stop nu den mand, inden han smadrer mere! EB’s opinionssk­ribent Mads Kastrup gør sig (5.1.) munter over Uffe Elbaeks udsagn om, at forskellen på Socialdemo­kratiet og Venstre alene er nuancer i gråt. Kastrup ønsker Elbaek ’tillykke med ad åre at vaere ankommet til virkelighe­den’. Kastrups ’knivskarpe’ analyse af Elbaeks udtalelse er, at den er et forsøg på at ’skidt-snakke’ om øvrige kandidater – nu, hvor Elbaek selv er statsminis­terkandida­t.

At den velfaerdsp­olitiske forskel på S og V er ikkeeksist­erende, er ikke nogen spritny sandhed.

Ikke desto mindre har en vaelger-kollektiv erkendelse af, at S ikke laengere er den inkarnered­e ramme om tro, håb og kaerlighed til et medmennesk­eligt velfaerdss­amfund, fået tusindvis af vaelgere til at vakle i troen. Deraf de ’blå Bjarner’, socialdemo­kratisk vaelgerflu­gt og skred i den politiske blokstrukt­ur. S er lige så lidt som V garant for velfaerden.

Mange vaelgere ser ikke laengere den store forskel på S og V, og mange har, som Elbaek, tidligere haft et mere nostalgisk forhold til Socialdemo­kratiet.

Unge vaelgere har en alternativ tilgang til politik. De er fremtiden, og dem lytter vi til og laerer af.

Som folketings­kandidat for Alternativ­et bakker jeg 100 procent op om min partiforma­nds vision. Jeg vil både drømme om og arbejde for en Alternativ demokratis­k politik, så vi ikke ender i en unuanceret ’bogstavleg’ mellem en vissen-rød og en grå-blå blok.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Lars Løkke er bedre til at rive ned end til at bygge op, skriver Per Mortensen.
FOTO: JENS DRESLING Lars Løkke er bedre til at rive ned end til at bygge op, skriver Per Mortensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark