Ekstra Bladet

LANGT MELLEM GULDKORNEN­E

- HENRIK QUEITSCH ’X Factor’. FOTO: JENS DRESLING hq@eb.dk

Saeson 12, afsnit 2. TV2 BBB i aftes.

Selvom konceptet har kørt stort set uaendret gennem 12 saesoner, kan seerne tilsynelad­ende ikke få nok af ’X Factor’ – omend dommerne her i anden ombaering måtte indrømme, at starten sidste fredag i Odense var en sløj omgang.

Men til trods for, at talentmass­en tilsynelad­ende er noget højere i hovedstade­n, valgte man alligevel at klippe over til den såkaldte eventyrby igen. Sandsynlig­vis fordi tossefakto­ren var højere her.

Og den slags er unaegtelig bedre tv end at følge dem, der går glat igennem det indledning­svis ret store nåleøje.

Derfor fik vi ikke engang lov til at høre blot brudstykke­r fra langt de fleste af Meget tyder på, at Sverige nu får en ny statsminis­ter efter flere måneder med forgaeves forhandlin­ger. I går enedes Socialdemo­kraterna, Miljöparti­et, Centerpart­iet og Liberalern­a nemlig om at pege på Socialdemo­kraternas leder, Stefan Löfven, som statsminis­ter. De to sidstnaevn­te har ellers hidtil vaeret en del af den borgerlige blok. dem, der gik videre i København. Til gengaeld blev der igen dvaelet ved en flok af de fynske tabere – heriblandt en mor og en datter uden hverken en tone eller skam i livet.

Man kan selvfølgel­ig indvende, at de selv har valgt at stille op, men derfor behøver man jo ikke udstille dem.

Eller det gør man så netop, for en del af programmet­s dna er, at vi i de indledende optagelses­runder primaert fokuserer på dem, der ikke kan noget.

Så kan vi laere vores børn, at det er helt i orden at pege fingre af andre. Det gør de voksne jo også inde i fjernsynet. For at få noget, der blot mindede om spaending ind i programmet, forsøgte man at opstille en konflikt mellem de to dommere Blachman og Ankerstjer­ne. Men det vist kun var producente­rne, der havde fået øje på den. Pseudo-drama fra nederste dramaturgi­ske skuffe.

Selv Blachman virker, som om han har svaert ved at komme op i omdrejning­er i denne saeson. Måske keder sig lige så meget i Oh Lands anonyme selskab som os andre?

Der var dog et enkelt lyspunkt: Den ocd-ramte Franks ganske vellykkede favntag med The Righteous Brothers’ ’Unchained Melody’ var et vaskeaegte rørende tv-øjeblik.

At marginalis­erede eksistense­r som ham i den bedste sendetid kan få lov til at vise, at de også har noget at byde på, er naesten nok til, at man baerer over med alle ligegyldig­hederne og flosklerne.

Svensk regering snart på plads

Så kan vi laere vores børn, at det er helt i orden at pege fingre af andre

stopper til sommer som direktør for Red Barnet, hvor hun har arbejdet siden

2016, for at indlede en bestyrelse­skarriere. Den tidligere statsminis­ter har sagt ja til at blive indstillet til vindmøllev­irksomhede­n Vestas’ bestyrelse, og hun sidder i forvejen i bestyrelse­n for virksomhed­en

Safelane Global.

 ?? FOTO: TV2 ?? Der mangler stadig dynamik dommerne imellem i årets ’X Factor’.
FOTO: TV2 Der mangler stadig dynamik dommerne imellem i årets ’X Factor’.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark