Ekstra Bladet

Det kan blive råt, men godt

- Jan Jensen EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR

KAMPEN MOD Chile i Royal Arena var en pragtfuld appetitvae­kker. Men i aften bliver det anderledes alvorligt, når det danske landshold møder de 10-dobbelte afrikanske mestre fra Tunesien.

Tunesien vandt også den seneste udgave med en finalesejr over Egypten, og det er hold, som landstraen­er Nikolaj Jacobsen har stor respekt for.

Der er absolut heller ingen grund til at undervurde­re afrikansk håndbold. Således så vi i går Angola – nummer tre ved de afrikanske mesterskab­er – slå Qatar, som var i VM-finalen for fire år siden. Angolas sejr er den hidtil største overraskel­se ved VM.

Når det er sagt, vil alt andet end en dansk sejr i aften vaere en katastrofe. Og den tror jeg ikke indtraeffe­r. Dertil er der alt for meget kvalitet på det danske hold, og efterhånde­n er truppen så rutineret, at ingen modstander­e bliver undervurde­ret.

VI KAN forvente en hård fysisk kamp. Tunesien spiller meget hårdt, for nu at sige det mildt, og indkassere­r mange udvisninge­r. Det kan blive en rå og brutal affaere. I den danske lejr forlød det i går, at det havde vaeret svaert for Nikolaj Jacobsen at finde noget videomater­iale, hvor Tunesien havde seks spillere i forsvaret.

Fortsaette­r Tunesien den linje, vil det vaere en gave til det danske landshold. I hele forberedel­sesfasen har Nikolaj Jacobsen traenet overtalssp­il, og vi så i de to testkampe mod Ungarn, hvor dygtigt det blev ført ud i livet.

Danmark vinder i aften. Det er jeg ikke i tvivl om

NORMALT er det Mikkel Hansen, det styrer overtalssp­illet, men i hans fravaer blev ansvaret lagt hos Nikolaj Markussen. Det klarede den lange mand fra BSV til topkarakte­r. Jeg mindes ikke, at Danmark missede et eneste overtalssp­il.

Heller ikke mod Chile i torsdags var der slinger i valsen. Mod sydamerika­nerne var det danske kontraspil et andet vigtigt våben.

Jeg talte 20 kontramål ud af de 39 danske scoringer. Så mange kommer vi naeppe op på mod Tunesien, men også den del af spillet har Nikolaj Jacobsen fået fintunet.

FØR VM-TRUPPEN blev samlet i december, var mange usikre på, hvilken fysisk stand forsvarskr­umtappen René Toft Hansen egentlig var i. Han er ikke på 100 procent. Han skal have sine pauser. Men han er staerkt på vej.

Heldigvis er der gode afløsere. Den 24-årige Simon Hald imponerede mod Chile i både forsvar og angreb. Fysisk virker han til at vaere lige så staerk som Rene Toft, og hvor han tidligere har braendt for meget, var han denne gang sikker i sine afslutning­er.

KAMPEN I aften i Boxen i Herning bliver en hård fysisk affaere. Danmark bliver for alvor testet, og vi får at se, hvor Nikolaj Jacobsens mandskab egentlig står. Sammen med Norge og Danmark virker nordafrika­nerne til at vaere gruppens staerkeste hold. Holder det stik, vil en sejr i aften betyde, at Danmark tager pointene med over til mellemrund­en. Og Danmark vinder i aften. Det er jeg ikke i tvivl om.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark