Ekstra Bladet

Vil lave ’en Skov’

-

De er stadig venner, selv om de spiller i klubber, der er fjender.

Jens Martin Gammelby og Robert Skovs venskab går langt tilbage. De spillede ungdomsfod­bold på samme hold i Silkeborg og havde en succesrig tid sammen på klubbens førstehold.

Det var en giftig højrekant, som midtjydern­e rådede over, og Skovs enorme gennembrud i FC København i efteråret kan tjene som inspiratio­n for hans tidligere holdkammer­at.

– Hvis han kan gøre det, hvorfor skulle jeg så ikke kunne? lyder raesonneme­ntet fra Gammelby, der ikke er overrasket over, at Skov er blevet et hit i FCK.

– Nej, han er type, der arbejder stenhårdt for det, og så er han jo glad for at skyde på mål. Men 18 mål! Det er helt vildt, siger Jens Martin Gammelby, der stadig indimellem snakker med kammeraten fra Silkeborg og håber på i Brøndby at kunne få et lignende gennembrud.

På hele tiden

Okay, 18 mål behøver Gammelby ikke ligefrem at score, selv om han med et grin konstatere­r, at det ville sende ham direkte til Real Madrid.

– Det kraever bare mere at spille back her. I Silkeborg kunne jeg stille mig lidt tilbage og puste ud efter en lang sprint. Den går ikke i Brøndby. Der skal jeg vaere på hele tiden.

– Det er noget andet, men den udfordring tager jeg gerne, siger Gammelby, der scorede seks mål i Superligae­n for Silkeborg i sidste saeson og også meget gerne skulle kunne bidrage med den dimension af spillet i Brøndby.

Hvis han kan gøre det, hvorfor skulle jeg så ikke kunne

– Mange backs går naesten altid til baglinjen og slår indlaeg. Man ved, hvad de gør, men jeg har den fordel, at det ikke er unaturligt for mig at traekke ind i banen og afslutte med mit venstre ben.

– Det er rart også at have den mulighed, siger Brøndby-backen, hvis venstre ben faktisk stod for fem af de seks Superliga-scoringer i sidste saeson.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Jens Martin Gammelby og Robert Skov udgjorde tidligere en staerk højrekant i Silkeborg. Her spiller de over for Lyngbys Surprise.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Jens Martin Gammelby og Robert Skov udgjorde tidligere en staerk højrekant i Silkeborg. Her spiller de over for Lyngbys Surprise.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark