Ekstra Bladet

EN KLOGERE CAROLINE KAN VINDE IGEN

MATS WILANDER TROR PÅ DET: Wozniacki ankommer med en mesters selvtillid, og så er det op til hende at finde den rette, taktiske balance

- TROELS CHRISTENSE­N lch@eb.dk

Han har gennem årene staedigt holdt fast på, at Caroline Wozniacki nok skulle vinde en grand slam en dag. For et år siden fik han endelig ret, Mats Wilander.

Nu traener danskeren op til sit hidtil største titelforsv­ar, og svenskeren, der selv vandt syv grand slams, tror på, at der venter flere.

– Ja, jeg tror, hun kan vinde flere grand slams, siger Wilander, der gennem årene har fulgt toptennis fra sin kommentato­rstol hos Eurosport og også er på sidelinjen ved Australian Open.

Masser af begejstrin­g

– Hun kommer ridende ind i solopgange­n med en fornemmels­e, hun aldrig har haft før. Jeg tror, hun kommer hertil med en masse selvtillid og ja – mere end det – med en masse begejstrin­g.

– Hun har ikke bygget et pres op ved at vinde en masse turneringe­r siden sidst, så selv om hun er forsvarend­e mester, flyver hun ind lidt under radaren.

– Til gengaeld ankommer hun med ekstremt god erfaring, påpeger han.

– Jeg tror, hun har laert meget af at vinde den grand slam. Hun har også i stigende grad laert, hvordan hun skal håndtere det, når momentum skifter gennem vore dages tenniskamp­e. Det har ikke tidligere vaeret hendes staerkeste side, synes jeg.

Alt skal fungere

Skal det igen lykkes Caroline Wozniacki at stå i finalen på Rod Laver Arena, skal meget dog stadig gå op i en højere enhed.

– Hun skal overvinde de hardhitter­e, der har ramt formen, og hvis hun overlever dem tidligt i turneringe­n, så stiger hendes chancer. Jo laengere frem, vi kommer i turneringe­n, jo svaerere bliver hun at slå af banen, siger Mats Wilander. Han efterlyser, at danskeren finder en delikat balance på banen:

– Nu er hun en grand slam-vinder, og det er op til hende at spille den taktisk rigtige kamp, afhaengig af hvor mange bomber der kommer fra den anden ende.

– Hvis hun tidligt i kampen bliver for defensiv, og modstander­en finder sin rytme, får hun problemer. Løber hun derimod lidt mere risiko, kan hun måske traekke den andens niveau ned, siger han.

Serven er bedre nu

– Vi har ikke set monumental­e, taktiske aendringer i hendes spil. Hun bliver aldrig en meget hårdtslåen­de og meget aggressiv spiller, men det er alligevel ikke den slags, der vinder grand slams.

– Det sker, når du er aggressiv til tider. Det spil har hun. Hun server bedre nu. Hun kan spille meget aggressivt i 10-15 minutter ad gangen. Hun skal kunne samle brikkerne til puslespill­et på de rette tidspunkte­r.

Jeg tror, hun har laert meget af at vinde den grand slam

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark