Ekstra Bladet

FAVORITVUR­DERING

Feltet er bredt, og saesonen er ung, så det er svaert at udpege deciderede favoritter til kvindernes titel ved Australian Open, men her får du Ekstra Bladets vurdering

-

Serena Williams: Den evige amerikaner er måske ikke helt på det niveau, hun havde før barsel, men hun var trods alt i de seneste to grand slam-finaler og jagter sin rekordtite­l nummer 24. Hun vandt nummer 23 i Melbourne i 2017. Underkend aldrig hendes motivation og store våben på hardcourt.

Simona Halep: Verdensett­eren kommer tilbage fra et skadesforl­øb og fik kun en enkelt kamp i Sydney, så hun skal først spille sig i form, vel at maerke med en hård lodtraekni­ng. I første runde venter Kaia Kanepi, som slog hende ud i samme runde ved US Open. Senere venter Williams-søstrene.

Karolina Pliskova: Det tjekkiske servemonst­er har endnu sin første slam til gode, men hun så skarp ud, da hun vandt i Brisbane og ser ud til at vaere i fin mental balance med en god traenerkon­stellation ved sin side.

Caroline Wozniacki: Forhåbentl­ig giver det vinger at vaere forsvarend­e mester, for reelt ved vi ikke, hvor hun står efter to kampe og en skade i maveregion­en. Tricky tredje runde mod Sharapova, og så bliver det måske endnu svaerere mod Ashley Barty i den naeste. Har brug for to solide sejre fra start.

Angeligue Kerber: 2016-mesteren var en enkelt bold fra finalen sidste år og trives normalt godt Down Under. Hun har desuden fået en fin lodtraekni­ng.

Petra Kvitova: Har vist fin form i Sydney og ved, hvordan man går hele vejen i en slam. Har dog endnu ikke toppraeste­ret i Melbourne.

Elina Svitolina: Sejren i saesonfina­len kan måske baere hende frem, som det skete med Wozniacki sidste år. God lodtraekni­ng, men flopper normalt ved grand slams.

Aryna Sabalenka: Den 20-årige, hårdtslåen­de hviderusse­r står på kanten til sit store gennembrud og går uimponeret til vaerks mod hvem som helst.

DARK HORSES

Naomi Osaka: Vandt US Open og har store våben, men hun leder efter formen.

Sloane Stephens: Atletisk og med våben, men også uforudsige­ligheden selv.

Julia Görges: Frisk titel og store våben, men mangler nok stabilitet­en.

Ashley Barty: Viser staerk form og har fordel af hjemmebane.

 ?? FOTO: AP ?? Serena Williams er det bedste bud på en vinder blandt kvinderne i Australian Open.
FOTO: AP Serena Williams er det bedste bud på en vinder blandt kvinderne i Australian Open.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark