Ekstra Bladet

SIGER FRA

VIKTOR AXELSEN langer nu ud efter Badminton Danmark, som han kalder ukonstrukt­ive

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Den aktuelle konflikt i dansk badminton risikerer at koste dansk deltagelse ved de foreståend­e europamest­erskaber for hold, der foregår på dansk grund. Og på laengere sigt kan den markante kløft mellem spillere og forbund have betydning for såvel VM- og OL-deltagelse­r.

Gennem de svaere forhandlin­ger, der i skrivende stund er strandet godt og grundigt, har såvel spillere som forbund valgt at sige så lidt som muligt.

Så godt som alle udtalelser er kommet fra enten Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, eller spillernes talsmand, HansKristi­an Vittinghus.

Men nu melder Viktor Axelsen sig i koret.

Ytrer sig på Facebook

Den tidligere verdensmes­ter og etter på verdensran­glisten er gået på Facebook, hvor han i skarpe vendinger kritiserer forbundet.

– Jeg har fra starten ikke villet blande for mig for meget i den offentlige debat, fordi jeg havde håbet på en hurtig løsning, men nu er vi nået et punkt, hvor jeg bliver nødt til at sige fra.

– Jeg synes, vi spillere bliver mødt med en rent ud sagt ukonstrukt­iv måde at forsøge at forhandle på fra Badminton Danmarks side. De giver os en deadline over hovedet (25. januar) og truer samtidig med, at vi ikke kan deltage i OL eller vende tilbage til traeningen før juli – selvom vi vel at maerke skulle nå en aftale, skriver han.

Badminton Danmark har tidligere meldt ud, at man ikke ønsker at forhandle med Spillerfor­eningens direktør, Mads Øland. Det er udtryk for dobbeltmor­al, mener Axelsen.

– Hvad er det for en måde at forhandle på? Bo Jensen og Badminton Danmark har – som I nok ved – ikke ville samarbejde med Mads Øland på grund af netop trusler (var deres argument), og derfor kan jeg ikke undgå at finde det dobbeltmor­alsk at laese, hvad vi spillere nu bliver mødt med.

– Om Bo Jensen og BD kan lide Mads Øland eller ej, er fuldstaend­ig ligegyldig­t. Det er uhørt, at BD vil bestemme, hvem der repraesent­erer spillerne, kommer det.

Viktor Axelsen skriver videre, at han er skuffet og aergerlig på sportens vegne.

Støtter mine kolleger

– Jeg traener, alt hvad jeg kan og forsøger at gøre mig klar til de kommende turneringe­r. I skal vide, at jeg støtter mine kolleger 100 procent, selvom Bo Jensen siger, jeg står udenfor. De ytringer, mine kolleger bliver mødt med i øjeblikket, er ikke i orden.

Viktor Axelsen står sammen med Mathias Boe i den specielle situation, at han ikke har overdraget sine såkaldte immateriel­le rettighede­r til Spillerfor­eningen – som resten af spillergru­ppen har.

– Han har for laenge siden meddelt, at han står udenfor.

– Han har ikke skrevet under på noget, men han er heller ikke en del af det kollektiv, som kraever fortsatte kollektive forhandlin­ger med forbundet, er Bo Jensen citeret for at sige.

 ?? FOTO: AP ?? – Det er uhørt, at Badminton Danmark vil bestemme, hvem der repraesent­erer spillerne, skriver Viktor Axelsen på Facebook.
FOTO: AP – Det er uhørt, at Badminton Danmark vil bestemme, hvem der repraesent­erer spillerne, skriver Viktor Axelsen på Facebook.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark