Ekstra Bladet

Brøndby henter svensk es: Prisskilt 1,875 mio. kr.

- MADS GLENN WEHLAST

Ebbe Sand har lavet den første handel, efter han tiltrådte som sportsdire­ktør i Brøndby ved årsskiftet.

25-årige Simon Hedlund er hentet i tyske Union Berlin. Svenskeren kommer til Vestegnen på en lang aftale frem til sommeren 2023.

Brøndby har fået den tidligere Elfsborg-spiller til en ganske fornuftig pris. Faktisk koster offensivsp­illeren naesten det samme, som Brøndby for tre år siden betalte for topscorer Kamil Wilczek. Dengang kostede polakken 1,7 mio. kr. at købe fri i italienske Carpi. Nu må Brøndby betale i omegnen af 250.000 euro – 1,875 mio. kr. – for at købe Simon Hedlund fri af kontrakten med den tyske 2. bundesliga­klub.

Kan spille flere pladser

Hvis Hedlund leverer på samme niveau som Wilczek, har Ebbe Sand gjort en ualmindeli­g god handel, fordi Hedlund har en alder, hvor han kan saelges videre.

– Jeg har haft et par gode saesoner i Union Berlin, men i denne saeson har jeg savnet spilletid. Det offensive fodbold Brøndby spiller, tiltaler mig rigtig meget.

– Jeg kender presfodbol­d fra Tyskland, hvor det er meget udbredt, så Brøndbys måde at spille på passer mig godt, da jeg er offensiv i min spillestil og hurtig med og uden bold, siger Simon Hedlund til Brøndbys hjemmeside. Han får trøje nummer 27 og traener allerede i dag med sine nye holdkammer­ater.

Simon Hedlund er en offensiv type, der er hurtig på fødderne, kan spille på begge kanter, men kan også udvikle sig som en god, fremtidig makker til Kamil Wilczek, fordi han vil vaere perfekt som dybdeløber­en.

Hedlund har siden sommeren 2016 spillet i Union Berlin.

De første to saesoner var han fast mand, men siden Urs Fischer satte sig i traenersto­len i sommer, har han ikke set mod svenskeren. mgw@eb.dk

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Simon Hedlund er klar til Brøndby.
FOTO: RITZAU SCANPIX Simon Hedlund er klar til Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark