Ekstra Bladet

Langtfra luksusferi­e

-

Vi hopper på Anaconda ved Kei Islands i det østlige Indonesien. Foran os ligger tre ugers sejlads.

Først nordpå langs en perleraekk­e af både beboede og ubeboede tropeøer via den afsideslig­gende ø Palau Kasiui videre mod den frodige vulkan Gunung Api i hjertet af Bandaøerne for til sidst at ende i storbyen Ambon.

Allerede da vi lander i lufthavnen på Kei Island, står det klart, at vi er ankommet til en egn, som kun ganske få turister besøger. I den mikroskopi­ske lufthavn bliver vi bedt om at skrive i gaesteboge­n. Foruden Cecilie, Kristian og jeg er der den seneste uge ifølge gaesteboge­n landet syv turister på øen.

Vi tager en taxa til byen Tual. I bugten ud for byen ligger Anaconda og Wow og vugger for anker. Anacondas danske skipperpar Louise og Marc kommer og henter os i dingyen, og vi bliver sejlet ud til skibene. Skipper briefer om skibet, hvad der forventes af os som gaster, og hvad vi kan forvente af skipperpar­ret samt bådens filippinsk­e bådmand.

Det er langt fra en luksusferi­e med alt inklusive. Bad foretages i havets salte vand, og i kahytterne er der på intet tidspunkt under 30 grader.

For at livet på en 44 fods sejlbåd med otte personer om bord fungerer, kraever det, at alle bidrager i de daglige gøremål. Der skal vaskes op, laves mad, købes ind og i det hele taget tages hensyn til hinanden.

Men kan man leve med, at man i perioder lugter, som havde man vaeret på Roskilde Festival tre uger i traek uden bad, og at du aldrig har et øjeblik, hvor du er alene, venter belønninge­n lige for øjnene af dig. Den ene bountystra­nd afløser den anden. Koralreven­e gemmer på utroligt liv, der bare venter på at blive udforsket under havets overflade. Også når du ikke er i dykkerdrag­ten eller har snorklen på, overrasker oceanet.

Ud af det blå bryder mere end ti meter lange hvaler pludselig op gennem havets overflade på sejladsen mod Bandaøerne.

Fuldstaend­ig overvaelde­nde er det at gå i land i en lille landsby på Palau Kasiui, hvor de yngste generation­er aldrig har set hvide mennesker, før vi ankom. Hele byen gik i stå, og børn og voksne strømmede ned til stranden for at tage imod os, da vi kom ind med gummibåden­e.

Og så er der ikke engang plads til at fortaelle om opstigning­en gennem junglen til toppen af vulkanen Gunung Api i hjertet af Bandaøerne eller den pulserende storby Ambon.

 ??  ?? I perioder skal der sejles både dag og nat. Et arbejde, som vi som gaster under skippers kyndige vejledning også aktivt deltager i.
I perioder skal der sejles både dag og nat. Et arbejde, som vi som gaster under skippers kyndige vejledning også aktivt deltager i.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark