Ekstra Bladet

En dag til stranden

- FAR VILD TIL FODS SOV LAENGE LAER ET PAR ORD

Man tager ikke ned i omkring 30 graders varme som kridhvid kartoffeld­ansker uden at insistere på at få dyppet kroppen i vandet mindst én gang.

Derfor satte vi en dag af til at besøge kystbyen Cascais. Straks sad vi i et tog, der kun var en anelse mere skrabet end DSB’s gamle modeller, og omkring 40 minutter senere og sølle tre euro fattigere stod vi foran en laekker sandstrand. solbadet og spist god mad i Cascais. Vi formåede tre ud af fire, hvor vi bestemte os for at overlade surfingen til de mere erfarne.

Efter ekstasen over varmt vejr og laekker sandstrand havde lagt sig, gik vi en tur rundt byen. Op igennem et meget dyrt boligkvart­er hvor der ikke var et øje, kom vi ud på den anden side til klipperne.

Turisterne, som havde vaeret fuldstaend­ig forsvundet de sidste 20 minutter, var nu tilbage. Menneskema­engden blev lige lovligt meget, hvorfor turen gik videre. i

som Cascais er det muligt at finde et lille stykke for sig selv. En kløft, som lignede noget fra starten af en James Bond-film, blev vores holdested nogle timer.

Tiden gik, og vi gik på restaurant. Aftenen sluttede, og vi kogte videre i toget på vej tilbage mod Lissabon. i 1

Fisk er en hjørnesten i Lissabons gastronomi­ske univers. Du finder få steder i verden, hvor du kan få så god fisk til så få penge, og det ville vaere syndigt ikke at benytte sig af det.

SPIS FISK

2

Lissabon er ikke uoverskuel­igt stor, men den har et utal af små straeder og smøger mellem de gamle bygninger. Det er de gader, man ikke ser fra en turistbus. Byens rigtige charme gemmer sig. Derfor opleves byen bedst til fods i et slentrende tempo.

3

Det portugisis­ke døgn er ud over tidsforske­llen forskudt i forhold til det danske. Der sker intet før klokken ti, men til gengaeld spiser mange ikke aftensmad før klokken 20 eller 21. Derfor kan du roligt sove lidt laengere og blive ude et par timer ekstra om aftenen. 4

Portugiser­ne taler generelt godt engelsk, men et par portugisis­ke ord er ingen dårlig ting at kunne. Obrigado (tak), fala inglês? (taler De engelsk?) og bom dia/boa tarde (god formiddag/god eftermidda­g) er nok til at indkassere et smil og lidt ekstra venlighed.

 ??  ?? Det var fedt at have et lille stykke af Portugal naesten for os selv.
Det var fedt at have et lille stykke af Portugal naesten for os selv.
 ??  ?? DER BLIVER BÅDE BADE, SURFET, Kysten i Cascais er et besøg vaerd. Der er også masser af sandstrand­e.
DER BLIVER BÅDE BADE, SURFET, Kysten i Cascais er et besøg vaerd. Der er også masser af sandstrand­e.
 ??  ?? Nogle af de smalle gader kan måske virke skumle. Vi havde dog ingen problemer.
Nogle af de smalle gader kan måske virke skumle. Vi havde dog ingen problemer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark