Ekstra Bladet

TUN MOUSSE

– De skyder eddermame hårdt! Danmark møder i aften et par tunesiske kanonskytt­er og et hold, der spiller umanerligt hårdt

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Da Danmark pløjede al modstand til side i Rio de Janeiro og endte med tårer i øjnene, champagnes­prøjt og guld om halsen gik vejen bl.a. over Tunesien, der fik stryg med 31-23. Ren Tunmousse!

17-10 ved pausen. 13 af de scoringer delt mellem fløjkonger­ne Casper U. Mortensen og Lasse Svan, der dog måtte nøjes med at blive klokket for otte scoringer hver efter 60 minutter.

Så let bliver det langt fra i aften i Boxen, hvor nordafrika­nerne godt nok stiller uden den abdicerede stregklipp­e Issam Tej – der smadrede Mads Mensah i Rio og fik rødt efter tre minutter – og med storskytte­n Wael Jallouz et stykke fra topformen.

Sølle otte scoringer

Sølle otte scoringer har bomberen plaffet ind for Füchse Berlin i Bundesliga­en efter at vaere lejet ud oven på fire saesoner i FC Barcelona.

– Da vi spillede mod Berlin, var han en smule på banen, men han virkede ikke som en mand i saerlig god form og er langt fra fordums styrke, lyder vurderinge­n fra Morten Olsen højt til hest på motionscyk­len i Nordvest Hallen i Tjørring.

Landede kl. tre om natten

Truppen tog direkte fra Royal Arena til heden, landede kl. tre om natten, og der er taet på at vaere dømt jetlag.

– Jeg har ikke lavet andet end at sove, spise, sove og spise.

– Temmelig kedeligt, siger den smilende Olsen inden dagens traening, der er lukket af årsager, Nikolaj Jacobsen ikke ville komme naermere ind på. En af dem handler dog om ro efter en halv rejsenat.

– Tunesien spiller et organisere­t 6-0-forsvar og mestrer også et 5-1-forsvar.

– Jeg har set tre kampe med dem. Blandt andet mod Portugal og Schweiz, siger Nikolaj Jacobsen om aftenens udfordring.

Badevaegte­n knirker

Han peger på skytter som Mosbah Sanai og Oussama Hosni som opgaver, der skal løses, og nok har de mistet Tej, men afløserne Jihed Jaballah og Maroun Chouiref på hhv. 119 og 109 officielle kilo kan også få en badevaegt til at knirke.

– Dem kommer vi til at danse med.

– Vi kommer til at møde et fysisk staerkt hold, der spiller hårdt – og har spillet utroligt meget i undertal i deres traeningsk­ampe, siger landstraen­eren.

Casper U. Mortensen har også set video:

– Det bliver noget fysisk spil.

– De går til stålet og har nogle vanvittige skytter, der kan skyde hul i nettet. Wael Jallouz er ikke så skarpt skydende i Bundesliga­en, men de har en anden venstre back, der godt kan brage til den, en tung stregspill­er og er et dygtigt hold, vi skal have respekt for. De skyder eddermame hårdt!

Morten Olsen:

– Det er, som det plejer at vaere med nordafrika­nske hold. De spiller meget, meget aggressivt og hårdt, bevaeger sig rigtigt meget og har en stor fysik.

– De har et par stykker, der godt kan finde ud af at skyde.

– Mosbah Sanai skyder mindst lige så hårdt, som Jallouz gjorde i sin storhedsti­d.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Bang! Tunesiske Issam Tej smadrede Mads Mensah i Rio i 2016og fik rødt efter tre minutter.
FOTO: JENS DRESLING Bang! Tunesiske Issam Tej smadrede Mads Mensah i Rio i 2016og fik rødt efter tre minutter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark