Ekstra Bladet

DØDSULYKKE­N EN BOMBE’ Jack Andersen Simon V. Tøndering

7 8

-

37 år,

Senior softwareud­vikler i København Odense København

Bopael: Destinatio­n: Første kontakt:

Jack Andersen skriver en sms til sin chef om, at han ikke skal regne med, at han kommer på arbejde. Han giver også sine to storesøstr­e besked om, at han er nogenlunde uskadt.

Umiddelbar reaktion:

’Den første reaktion var kølig, selvom det lød, som om der skete en kaempe eksplosion. Alligevel var jeg meget fattet. I bund og grund vidste vi ikke, hvad der havde ramt os. Togsaedet foran os var revet midt over, og der sad en mor med to børn, hvis skrig jeg aldrig glemmer. Alt i vores togvogn var stort set smadret’ (Ekstra Bladet).

Jack Andersen har holdt nogle fridage, men er tilbage på arbejde og tager toget fra Odense til arbejdspla­dsen i hovedstade­n. Han kører dog foreløbig kun med IC3-tog og har de første dage efter ulykken forsøgt at skubbe minderne fra sig. ’I stedet for at taenke over, hvad der skete, men det ved jeg godt kan vaere farligt. Jeg har fået tilbudt psykologhj­aelp, som jeg vil benytte mig af’.

Efterspil: 19 år,

underviser Fullrate

Destinatio­n/bopael: Første kontakt:

Høje Taastrup

Simon skriver på

Facebook, at han er okay. ’Lige en opdatering. Jeg er heldigvis okay fysisk efter togulykken og lige forladt krisecente­ret. Det har vaeret en tragisk oplevelse at vaere en del af, men jeg håber, jeg kommer mig hurtigst muligt. Jeg kondolerer til alle der mistede livet og deres familie’.

’Lige pludselig kan jeg maerke, at toget begynder at ryste virkelig, virkelig meget. Jeg får kigget lidt rundt. Pludselig ser jeg ud af vinduerne, at der står en masse gnister op. Ham manden, der sidder ved siden af mig, tager faktisk fat i mig, og vi får bukket os forover og får holdt os over hovedet. Så begynder vi at høre al glas, vinduer og paneler begynder at spraenges på fuld skrue’.

Han er en af flere passagerer, som deltager i redningsar­bejdet. ’Der er rigtig meget blod derinde, og der ligger flere mennesker, der er omkommet, desvaerre’.

Simon har ifølge sin mor, Karina Juanitta Tøndering, tjekket op på en aeldre mand, han hjaelpes ud af toget, og har det til alt held godt. Efter i flere medier at have talt om ulykken har han brug for en pause. Kilder: TV2 og Simon Voldsgaard­s Facebook-profil

Umiddelbar reaktion: Efterspil:

i it-virksomhed­en

 ?? PRIVATFOTO ?? Inge Lennerts billede af den smadrede togkupé efter ulykken. Togførere og passagerer trådte straks til og gav en håndsraekn­ing med førstehjae­lp og hjertemass­age.
PRIVATFOTO Inge Lennerts billede af den smadrede togkupé efter ulykken. Togførere og passagerer trådte straks til og gav en håndsraekn­ing med førstehjae­lp og hjertemass­age.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark