Ekstra Bladet

Børnehjems­kortet

-

Når Niels Hausgaard skal lave et nyt show, bestraeber han sig på ikke at blive for taktisk eller at taenke på, hvad publikum forventer af ham.

– Det nytter ikke at ’please’ publikum. Det går ud over samspillet imellem mig og dem. Saedvanlig­vis følger jeg mine tilbøjelig­heder og skriver om de ting, der optager mig. Og heldigvis kommer der da stadig mange til mine shows, smiler han.

Om det er sandt eller bare en joke, vides ikke, men Hausgaard haevder, at et par unge kolleger mener, at publikums-magnetisme­n skyldes, at folk tror, at det er sidste gang hver gang.

Klapsalver­ne

Oprindelig gik han egentlig på Kunstakade­miet, men som han siger: ’Som kunstner går der lang tid, før folk klapper ad det, man laver. Nogle får først applaus efter døden. Jeg fik lyst til og blev vel afhaengig af klapsalver­ne her og nu.’

– Faktisk kan jeg se, at også unge kommer til mine shows.

– På et tidspunkt frygtede jeg, at der var gået Poul Kjøller i den, men sådan har jeg det ikke mere.

Og skulle Niels Hausgaard – Gud forbyde det – mangle opmaerksom­hed i en sammenhaen­g, kan han da altid traekke ’børnehjems-kortet’. Med udpraeget selvironi fortaeller han smågrinend­e, at der ikke er noget som et par fortaellin­ger fra den grumme børnehjems-opvaekst til at skabe lydhørhed.

Løkken. Ane Margrethe, kaldet Gitte. Louise.

Barn: Beskaeftig­else:

Landarbejd­er, isenkraemm­erelev, fisker, maskinmest­er-elev og Kunstakade­miet – for nu at naevne noget. Nu: hesteavler og entertaine­r.

’Først en halv time på den ene side’.

Gennembrud: Legekammer­ater:

Blandt mange andre Erik Clausen, Signe Svendsen og Christian Alvad.

Klar med nyt show: ’Tryk min danske hånd’. Premiere 30. januar i Grenaa, herefter turné i hele landet.

Det nytter ikke at ’please’ publikum. Det går ud over samspillet imellem mig og dem

Lige nu:

 ??  ?? – Der er ikke noget som et par fortaellin­ger fra den grumme børnehjems-opvaekst til at skabe lydhørhed, siger Niels Hausgaard ironisk.
– Der er ikke noget som et par fortaellin­ger fra den grumme børnehjems-opvaekst til at skabe lydhørhed, siger Niels Hausgaard ironisk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark