Ekstra Bladet

’Klokkeklar­t en overskride­lse’

-

Mens formanden for landet største a-kasse bedyrede rent mel i posen over for statens tilsyn, så var han også advaret om mindst én ’direkte overtraede­lse’ af akassens egne vedtaegter.

Det viser et internt, fortroligt notat udarbejdet af whistleblo­weren Lars Kreutzmann.

Det fortrolige notat blev sendt til Allan Luplau, dagen før det skulle diskuteres på et bestyrelse­smøde 19. september.

Uden for reglerne

Her naevnes blandt andet et sponsorat på 50.000 kroner til LøkkeFonde­n for at få Lars Løkke (V) på besøg i akassen.

Det bemaerkes, at der er tale om en ’direkte overI traedelse’ af a-kassens vedtaegter. Efter mødet skrev Allan Luplau en mail til advokat Morten Langer om støtten til LøkkeFonde­n. Her erkendte formanden selv, at støtten var i strid med a-kassens egne regler.

’LøkkeFonde­n er klokkeklar­t en overskride­lse af Michaels mandat, så det skal du ikke bruge tid på, skrev Allan Luplau i en mail, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

På trods af advarsel og erkendelse i egen mail skrev Allan Luplau 20 dage senere til statens tilsynsmyn­dighed:

’Der (er) ikke identifice­ret forhold, som klart er i strid med formålsbes­temmelsern­e i Akademiker­nes A-kasse’.

en mail til Ekstra Bladet fastholder Allan Luplau, at a-kassen informered­e tilsynet korrekt med ’tilgaengel­ige’ oplysninge­r og holdt dermed intet tilbage om mulige brud på vedtaegter­ne.

Skiftede mening

Samtidig erklaerer den tidligere bestyrelse­sformand, at han har skiftet mening om donationen til LøkkeFonde­n i takt med, at a-kassen foretog sine egne undersøgel­ser af sagen.

’Da undersøgel­serne var gennemført, var det klart, at billedet var mere nuanceret’, skriver bestyrelse­sformanden, som ikke ønsker at oplyse, hvilke argumenter der fik ham til at skifte mening.

 ?? PRIVATFOTO ?? Allan Luplau i festligt lag hos direktør Michael Valentin.
PRIVATFOTO Allan Luplau i festligt lag hos direktør Michael Valentin.
 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Akademiker­nes A-kasse er blevet kastet ud i en større skandale-sag, der har kostet direktøren jobbet. Sidenhen er bestyrelse­sformanden desuden trådt tilbage.
FOTO: HENNING HJORTH Akademiker­nes A-kasse er blevet kastet ud i en større skandale-sag, der har kostet direktøren jobbet. Sidenhen er bestyrelse­sformanden desuden trådt tilbage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark