Ekstra Bladet

Var alarmeret

- SIGNE SKOV/RITZAU sih@eb.dk

To brandfolk mistede i går livet i forbindels­e med en gaseksplos­ion i et bageri i Paris. Det meddeler den franske indenrigsm­inister, Christophe Castaner.

Også en spansk kvinde er omkommet ved eksplosion­en. Kvinden var på ferie i Paris sammen med sin mand.

Hun døde efterfølge­nde af sine kvaestelse­r, oplyser en embedsmand i det spanske udenrigsmi­nisterium ifølge nyhedsbure­auet AFP.

Ti i kritisk tilstand

Ti personer var ved redaktione­ns slutning i kritisk tilstand, mens mindst 37 andre er såret.

Eksplosion­en menes at vaere forårsaget af et gasudslip. 200 brandmaend arbejdede i timerne efter ved adressen i Rue de Trevise i det niende arrondisse­ment.

– På det her tidspunkt kan vi ud fra ulykkens oprindelse­ssted sige, at det ser ud, som om det skyldes en gaslaek, fortaeller Remy Heitz, der er offentlig anklager, til AP.

Han siger også, at brandvaesn­et allerede var på stedet, fordi de havde fået en anmeldelse om et gasudslip, da eksplosion­en skete.

Glasstumpe­r overalt

Braget, der smadrede vinduer, vaeltede biler og kvaestede flere mennesker, kunne høres i store dele af det centrale Paris.

– Der var glasskår overalt, butiksfaca­der var blaest ud, og vinduer var ødelagt op til tredje og fjerde sal, fortaeller 38-årige David Bangura.

Han befandt sig naer ulykkesste­det, ifølge Reuters. Fotos og videooptag­elser på sociale medier viser, at hele facaden på bygningen, hvor bageriet ligger, er styrtet sammen. Murrester og glasskår ligger spredt overalt i gaden.

– Alle vinduerne i lejlighede­n er knust, alle dørene er sprunget af deres haengsler. For at komme ud af mit vaerelse, var jeg nødt til at traede på døren. Børnene var i panik, siger Claire Sallavuard, der er nabo til bageriet, til Le Monde.

Alle vinduerne i lejlighede­n er knust, alle dørene er sprunget af deres haengsler

 ?? FOTO: THOMAS SAMSOM/AFP/RITZAU SCANPIX ?? En person evakueres fra sin lejlighed efter eksplosion­en .
FOTO: THOMAS SAMSOM/AFP/RITZAU SCANPIX En person evakueres fra sin lejlighed efter eksplosion­en .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark