Ekstra Bladet

Syg og munter: Sådan slår jeg gigten vaek

-

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Man forbinder hende ikke ligefrem med en gigtplaget person, Caroline Wozniacki, som hun står der og taever boldene tilbage over nettet, mens hele to mandline hittingpar­tnere kaemper for at følge med.

Generelt har hun det da også godt, siger hun. Men hun har ikke lyst til at gå i detaljer om, hvordan hendes leddegigt kommer til udtryk.

– Der er mange ting, jeg gerne vil holde for mig selv, siger hun.

– Men jeg føler mig godt kørende, vil gerne give den gas og har traenet rigtigt godt.

– Det er klart, at jeg bliver nødt til at lytte endnu mere til min krop. Der er nogle dage, jeg føler mig mere traet. Så må jeg bare sige til. Så er der andre dage, hvor jeg føler mig 100 procent kørende, og så kan man give den ekstra gas, forklarer Caroline Wozniacki, som det seneste halve år har laert sin sygdom bedre at kende. og isbade. Straekker ud. Det er ting, jeg også normalt gør, men nu bruger jeg lidt ekstra tid på det.

– Hvis du spørger mig i dag, har jeg det 100 procent godt. Det er meget forskellig­t, men jeg har haft det godt i en lang periode.

Traeneren tager hensyn

Også en normalt så kraevende traener, Piotr Wozniacki, har laert at indordne sig under de nye vilkår. Og han ser i den sammenhaen­g en fordel i intense traeningsp­as med to hittingpar­tnere.

– Det er godt, for hun kommer til at arbejde lidt mere, og i dag kan jeg ikke lave to traeningsp­as til Caroline på én dag.

– Jeg vil ikke presse hende krop for meget. Traener vi to gange, kan den ene vaere noget taktisk, forklarer han.

– I dag er det anderledes, for jeg har hver dag kontakt med Caroline og spørger mere til hendes krop. Jeg vil ikke lave traening, hvis hun har det dårligt, og ikke lige har fået det sagt. Nu spørger jeg en ekstra gang for at vaere sikker.

– Men vi diskuterer det ikke ret meget. Hun er i godt humør, og jeg kan ikke maerke forskel.

Også den aktuelle skade i maveregion­en er i bedring.

– Det går bedre, forsikrer Caroline.

– Jeg har fået servet bedre de seneste dage. Jeg tog nogle dags fri fra serven og startede så onsdag, og det har fungeret fint.

– Jeg har spillet en del traeningsk­ampe og føler ikke, at jeg er bagud på den konto.

Det er klart, at jeg bliver nødt til at lytte endnu mere til min krop

 ?? FOTO: ROGER PARKER ?? Der er stor opmaerksom­hed om den forsvarend­e mester i damesingel.
FOTO: ROGER PARKER Der er stor opmaerksom­hed om den forsvarend­e mester i damesingel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark