Ekstra Bladet

Stjernerne­s stje HERNING

Henrik Møllgaard

-

Selv store stjerner har – eller har haft – idoler, forbillede­r, spillere, de har lånt af og stjålet fra. Ekstra Bladet har spurgt en raekke af de aktuelle danske VM-spillere, hvem de har luret på som knaegte, hvalpe og som voksne.

Vi har også spurgt, hvad den største håndboldop­levelse hidtil har vaeret. OLguldet i Rio de Janeiro i 2016 vejer naturligvi­s tungt for dem, der var med til triumfen – men der er også et par overraskel­ser imellem.

De to spørgsmål

1

Hvilke spillere på din position har inspireret dig – aktuelt og/eller historisk 2

Hvad er den største håndboldop­levelse i dit liv hidtil? 1

Så skal jeg jo i gang med at definere, hvad det egentlig er, jeg spiller… Men som forsvarssp­iller tror jeg, vi er mange, der er imponerede over den karriere, Didier Dinart havde. Hans taktiske overblik og evnen til at holde sig selv ude af problemer og naesten undgå at spille med udvisninge­r. Han fik dirigeret brikkerne sådan rundt, at han slap for alt for mange knubs, og fantastisk at han gjorde det så mange steder og over så mange år.

2

Det er et virkelig godt spørgsmål … Det ved jeg sgu ikke. Jeg kunne jo sige OL-guld, men det er jo sådan én, jeg så i givet fald hi- ver op af navn. Jeg tror naesten, VM-finalen i Spanien …

Den var på mange måder en stor oplevelse – på godt og ondt. Det var min første slutrunde, hvor det gik fantastisk godt for både mig selv og holdet, og så er jeg helt med på, at vi faldt igennem i finalen. For fuld smadder. Men det står stadig som en kaempe stor håndboldop­levelse.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark