Ekstra Bladet

MESTERSKAB­STONER

SYV POINT FORSPRING: Liverpool listede en smal sejr over Brighton hjem og laegger dermed fortsat pres på mesterskab­sforfølger­ne

- JOHNNY WOJCIECH KOKBORG jwk@eb.dk

Et straffe, en matchvinde­r:

Salah.

Liverpools målmaskine reddede tre livsvigtig­e point for de engelske titelbejle­re i en kamp, hvor det i højere grad var kynisme end kunnen, der grundlagde sejren over Brighton.

50 minutter var der gået, da Salah blev nedlagt i feltet og selv sørgede for at omsaette straffespa­rket til et matchvinde­rmål. scoring, en Mohamed

Moden praestatio­n

Og selvom det blev en spinkel sejr, jubler Liverpoolm­anager Jürgen Klopp over måden, den kom i land på.

– Du skal vaere kreativ mod et virkelig godt organisere­t hold. Det var en moden praestatio­n af mit hold. Jeg kan virkelig godt lide, at det er blevet en ny evne for os i denne saeson, og det må gerne fortsaette, siger han til Sky Sports.

– Vi laerte af første halvleg, og anden halvleg var bedre. Jeg kunne lide praestatio­nen. Det var ikke en opera af en fodboldkam­p, men det var en fin sang, lyder det videre fra tyskeren.

Han kunne se sit hold blive presset helt i bund i kampens slutning, men Brighton fik ikke udnyttet overtaget. Liverpools Salah burde dog have blevet dobbelt målscorer og have lukket kampen laenge inden, da han kort før tid på forunderli­gvis misbrugte en markant chance. Det aendrede heldigvis dog ikke på noget i det store billede af egypteren.

Alle kampe skal vindes

De to Liverpool-forfølgere i det engelske titelraes mangler endnu at komme i aktion. Tottenham spiller søndag aften mod Manchester United, mens Manchester City først er i aktion mandag, når Wolverhamp­ton kommer på besøg.

Men med sejren over Brighton gjorde Liverpool sit til at holde presset på de to rivaler. Og sådan skal det vaere ifølge den tyske manager.

– Vi skal vinde alle kampe. Det er sådan, det er. Vi er Liverpool, og vi skal vinde fodboldkam­pe. Det er der intet nyt ved, siger Klopp om titeludfor­dringen.

Liverpool har nu syv point ned til Manchester City på andenplads­en og ni point ned til Tottenham på tredjeplad­sen.

Det er vel at maerke med en kamp i hånden i Liverpool-favør.

Liverpools naeste opgave er på lørdag. Her gaester Crystal Palace Liverpools hjemmebane Anfield. Foruden titelraese­t i Premier League er Liverpool stadig med i Champions League, hvor man møder Bayern München i 1/8-delsfinale­rne.

Det var ikke en opera af en fodboldkam­p, men det var en fin sang

?? SCANPIX FOTO: RITZAU ?? Sejrsmålet­Et vanvittigt vigtigt mål for Liverpool. Jordan Henderson er på vej til at juble med Mohamed Salah. mål var forskellen, da Norge besejrede Saudi-Arabien 40-21 i Danmarks gruppe ved VM i Håndbold.
SCANPIX FOTO: RITZAU Sejrsmålet­Et vanvittigt vigtigt mål for Liverpool. Jordan Henderson er på vej til at juble med Mohamed Salah. mål var forskellen, da Norge besejrede Saudi-Arabien 40-21 i Danmarks gruppe ved VM i Håndbold.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? David Button straekker sig forgaeves efter egypterens skud.