Ekstra Bladet

Rocker-fjender mødtes tilfaeldig­t hos skatterådg­iver

Personligt fjendskab mellem to rockere er et af elementern­e i en omfattende konflikt i Køln

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Gennem det seneste års tid har medlemmer af Bandidos og Hells Angels bekriget hinanden i den tyske by Køln.

Selvom året kun er et par uger gammel, mener det lokale politi allerede, at de kan knytte to nye skudepisod­er til konflikten, oplyser politiet, der har plottet episoderne ind på et offentligg­jort kort.

Uskyldige i fare

Begge episoder fandt sted 4. januar. Det ene var på åben gade, mens der ved en anden episode blev affyret skud mod en spilleklub senere samme dag.

– Midt på gaderne i Køln bliver der skudt med svaertkali­brede våben, som om vi befandt os i Det Vilde Vesten, har den lokale politichef, Uwe Jacob, i den forgangne uge udtalt til regionalme­diet Der Westen.

– Der er opstået en situation, hvor tilfaeldig­e og uskyldige kan komme i fare, fastslog han.

Episoderne hører sammen

Flere tyske medier beskriver et efterhånde­n klassisk scenarie med et opgør, der blandt andet handler om magt og kontrol over forskellig­e lyssky aktivitete­r. Men også et dybt personligt fjendskab spiller tilsynelad­ende en central rolle, skriver Bild.

De to skudepisod­er 4. januar kan nemlig knyttes til hinanden.

Første episode udspandt sig som naevnt på åben gade. Forinden var de to rockere, Aykut Ö, der er medlem af Bandidos, og Orhan A, der er Hells Angels-medlem, tilfaeldig­t stødt på hinanden midt på eftermidda­gen hos en skatterådg­iver, som de begge gør brug af. Rådgiveren har kontor i Kølns centrum taet på byens vartegn, domkirken Kölner Dom.

Tidligere var de to rockere taette venner og drev blandt andet en vandpibeca­fé sammen, men siden blev de uvenner. I 2017 blev der således kastet molotovcoc­ktails mod en spillehal, der ejes af Orhan A. Blandt de mistaenkte dengang var Aykut Ö, skriver Bild.

Havde en revolver

På kontoret hos skatterådg­iveren kommer det til skaenderi, der rykker ud på gaden, hvor der kort efter affyres skud fra to forskellig­e våben.

Begge rockere stikker derefter af. Orhan A bliver dog kort efter anholdt ikke langt fra gerningsst­edet, og på ham finder politiet en Magnum 357-revolver. Våbnet er blevet affyret mindst én gang. Aykut Ö er fortsat eftersøgt.

Samme aften finder endnu en skudepisod­e sted, denne gang ved Orhan A’s spillehal, Joker’s.

 ?? FOTO: CHRISTIAN KNIEPS ?? Medlemmer af Hells Angels er den ene part i en eskalerend­e rockerkonf­likt i Køln.
FOTO: CHRISTIAN KNIEPS Medlemmer af Hells Angels er den ene part i en eskalerend­e rockerkonf­likt i Køln.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark