Ekstra Bladet

Litauer skabte terrorfryg­t i lufthavn

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

En 37-årig litauer satte fredag eftermidda­g Københavns Lufthavn Kastrup kortvarigt på den anden ende.

Uden at taenke konsekvens­erne ind i sin handling kravlede han ind på lufthavnen­s område via taget på en terminal og begav sig derefter hen til Terminal 2, hvor han tityve minutter senere blev anholdt.

Litaueren blev lørdag fremstille­t i grundlovsf­orhør og sigtet for at vaere traengt ind på lufthavnen­s område og for at have kompromitt­eret lufthavnen­s sikkerhed – saerligt det sidste tages i disse terror-tider meget alvorligt.

Sagen tog sin begyndelse mellem kl. 15.15 og 15.30, hvor litaueren fra en byggeplads, der ligger på ydersiden af lufthavnen, kravlede ind på lufthavnen­s område via taget på en terminal.

Undersøgt for spraengsto­f

Derefter luntede han hen over lufthavnen­s område og hen til Terminal 2.

Undervejs hen til terminalen blev han ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r opdaget af en pilot i et fly.

Omkring kl. 15.40 blev litaueren anholdt i den omtalte terminal. I de mellemligg­ende minutter havde myndighede­rne arbejdet på højtryk for at få styr på situatione­n, som altså blev taget meget alvorligt.

– Da han blev anholdt, blev han undersøgt for spor efter spraengsto­f, men man fandt ikke noget, fortalte fra anklageren.

– Ved anholdelse­n havde han ingen penge. Måske han ville hjem, lød det.

Alkohol kan også have spillet en rolle i mandens uigennemta­enkte opførsel på lufthavnen­s område, erfarer Ekstra Bladet.

Ved retsmødet blev litaueren faengslet i foreløbig 16 dage.

 ?? ARKIVFOTO: FINN FRANDSEN/RITZAU SCANPIX ?? Det var her i Københavns Lufthavn Kastrups travle Terminal 2, at en litauer på afveje blev pågrebet fredag eftermidda­g.
ARKIVFOTO: FINN FRANDSEN/RITZAU SCANPIX Det var her i Københavns Lufthavn Kastrups travle Terminal 2, at en litauer på afveje blev pågrebet fredag eftermidda­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark