Ekstra Bladet

Underligt at have fem regioner

- Torben Skov Rolfsgade 154 Esbjerg

Blå blok anført af statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen ser ud til at ville aflive regionerne her op til en intens valgkamp. Klogt eller uklogt? Svaret må blafre i vinden.

Vores sundhedsva­esen betyder så meget for os alle. Beslutning­en må og skal besluttes på baggrund af omfattende analyser og realiteter, ikke på baggrund i et valg af taburetter.

Vi er et lille land på 5,7 mio. – ligesom Stor-Hamborg – og derfor kan det undre, at vi skal have fem decentrale regioner, godt 200 velbetalte regionspol­itikere og et stort antal embedsmaen­d, som lag på lag i princippet ’blot’ skubber bilag frem og tilbage! Regionerne har haft et konstant stigende budget og flere ansatte over de seneste år, mens personalet på hospitaler­ne – isaer vore dygtige sygeplejer­sker – knokler sig til stress og sygdom.

Denne udvikling skal naturligvi­s undersøges nøje. Vores udvikling af det danske sundhedsva­esen drejer sig grundlaegg­ende om liv og død. Grundlaegg­ende er jeg også for en nedlaeggel­se af regionerne, men beslutning­en skal tages via reelle fakta. Her er der ganske enkelt for meget på spil.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Torben Skov undrer sig over, at vi skal have 200 velbetalte regionspol­itikere, mens sygehusper­sonale må knokle sig til stress og sygdom.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Torben Skov undrer sig over, at vi skal have 200 velbetalte regionspol­itikere, mens sygehusper­sonale må knokle sig til stress og sygdom.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark