Ekstra Bladet

Menneskefj­endsk udvisnings-politik

- Wivian Fuglsang Holbaek

I ’Debatten’ torsdag aften kunne man konstatere at hvis flygtninge har det så elendigt som muligt, motiverer det dem ikke yderligere til at vende tilbage til hjemlandet. Tvaertimod. Er deres omstaendig­heder omsorgssvi­gtede, har de ikke overskud til ret meget andet end at holde nogenlunde sammen på sig selv og deres børn, som ikke sjaeldent lider under det.

Derimod viser flere undersøgel­ser, at jo bedre man tager sig af flygtninge, desto bedre vil de klare sig, når de en gang vender hjem til deres eget land.

Det er Inger Støjberg ligeglad med. Hun mener, at den naestekaer­lige rektor, der lader to udvisnings­truede somaliske piger fortsaette i gymnasiet, tager loven i egen hånd. Og måske bliver han fyret af samme grund. Hvad er det dog for en kold og menneskefj­endsk politik, der føres i Danmark?

 ?? FOTO: ANDREAS HAUBJERG ?? Rektor Henrik Vestergaar­d Stockholm lader to udvisnings­truede somaliske piger fortsaette i gymnasiet.
FOTO: ANDREAS HAUBJERG Rektor Henrik Vestergaar­d Stockholm lader to udvisnings­truede somaliske piger fortsaette i gymnasiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark